El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
MÉTEO | Termòmetres a 27 graus: els llocs de Catalunya on farà més calor

La primavera ja comença a picar a la porta i Catalunya es prepara per a un cap de setmana amb altes temperatures que poden arribar fins als 27 graus en alguns punts aquest dissabte, segons la informació del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Abans, però, el país haurà de passar per un episodi de fortes ratxes de vent que posen en alerta gran part del territori aquest divendres. Les pluges han fet acte de presència durant el dia d’aquest dijous a gran part del territori i, al llarg de la tarda, s’esperen més precipitacions a gairebé tot el país excepte a les comarques gironines.

Una dona amb paraigua sota la pluja / EP
El temps d’aquest dijous, 9 de març, ha portat pluges a gran part de Catalunya / EP

Alerta per vent: on bufarà fort?

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla Ventcat per un episodi de fortes ratxes de vent que sacsejaran Catalunya durant tot el dia d’aquest divendres. Des de mitjanit i fins a primera hora, les comarques en alerta són les del Pirineu i Prepirineu, però el perill és moderat. A partir de les sis del matí i fins a les dotze del migdia, el vent arribarà a tot el país, a excepció de les comarques gironines i bufarà amb intensitat al Pirineu, a alguns punts de la Catalunya Central com el Berguedà, al Camp de Tarragona i algunes comarques del Penedès com l’Alt Penedès. Es preveu que les ratxes de vent puguin superar els 20 metres per segon.

Les fortes ratxes de vent, de fins a 120 km/h, estan sent les protagonistes d'aquests dies de fred intens a Catalunya / ACN
Protecció Civil ha activat l’alerta per vent aquest divendres, 10 de març, que afectarà la majoria de les comarques de Catalunya / ACN

A les Terres de l’Ebre, comarques de Ponent, al Bages, al Vallès Occidental, al Baix Penedès, al Garraf i al Baix Llobregat també arribarà l’episodi de vent, però el perill en aquests punts és moderat. A mesura que avanci el dia, el vent s’anirà retirant i, a partir de les sis de la tarda, l’alerta només es mantindrà a les comarques del Pirineu, amb un perill alt. També s’espera cel ennuvolat al nord-oest del país i no es descarta algun ruixat puntual en aquestes zones.

Cap de setmana calorós a Catalunya: termòmetres a 27 graus

Les temperatures tornaran a pujar de manera pronunciada aquest dissabte i deixaran un cap de setmana d’estiu a Catalunya. Després de l’episodi de pluges d’aquest dijous i de fortes ratxes de vent aquest divendres, els termòmetres experimentaran un canvi important amb registres que oscil·laran entre els 25 i els 27 graus a les comarques del litoral i prelitoral.

Les temperatures d’aquest divendres rondaran els 20 graus a les comarques gironines i els podrien superar a l’àrea metropolitana de Barcelona i a les Terres de l’Ebre, on s’espera que arribin als 23 graus. A les comarques del Pirineu, que seran les més afectades per l’episodi de vent, les màximes oscil·laran entre els 12 i els 18 graus, mentre que les mínimes se situaran al voltant dels 4. L’endemà, els termòmetres tornaran a viure un canvi i les màximes es dispararan, deixant un dissabte d’estiu.

Una dona aprofita la platja en aquest estiuet d'octubre / Pixabay
Les temperatures d’aquest dissabte, 11 de març, a Catalunya podran arribar als 27 graus en algunes comarques / Pixabay

Segons el Meteocat, les màximes a les comarques de Girona aquest dissabte seran d’entre els 22 i els 25 graus. Comarques del litoral com el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès i el Tarragonès assoliran els 27 graus. Les temperatures també seran elevades a les Terres de l’Ebre amb, per exemple, màximes de 28 graus al Montsià. A Ponent i la Catalunya Central també s’espera un bon dia i els termòmetres rondaran els 25 graus. Pel que fa a les mínimes, seran una mica més elevades que aquestes passades nits i s’espera que se situïn entre els 8 i els 15 a tot el país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa