El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
FOTOS | Les impactants imatges que ha deixat el temporal a Catalunya

Una dotzena de comarques estan en alerta per temporal violent aquest divendres a la tarda. Protecció Civil ha activat l’avís en aquestes 12 comarques del barcelonès i la Catalunya central, mentre que també hi ha activa una alerta per pluges intenses a gairebé tot el país. En total, són 32 les comarques que es veuran afectades per aquest episodi de forts ruixats, ratxes de vent de fins a 25 metres per segons i calamarsa que poden deixar pedres amb un diàmetre superior als 2 centímetres, tal com recull el Servei Meteorològic de Catalunya, el Meteocat. Tot i que ja s’havia alertat que aquest divendres arribaria un canvi radical de temps, la intensitat amb què ha arribat ha sorprès la població i moltes persones han compartit el moment a les xarxes socials.

Afectacions al trànsit

De les dotze comarques en alerta per temporal violent, onze presenten un perill alt (taronja), mentre que una està al màxim nivell, al perill molt alt. Es tracta del Bages, que ja a primera hora de la tarda ha patit una pedregada important que ha deixat imatges de paisatges emblanquinats, com si hagués nevat. Tal com mostren alguns usuaris a Twitter, l’N-141c, entre Moià i Calders, és un dels punts més afectats per aquesta calamarsa, que a més s’ha hagut de regular el trànsit amb pas alternatiu. Trànsit confirma que la carretera ja està reoberta.

La calamarsa ha sorprès els conductors que circulaven per l’N-141c, la carretera entre Manresa i Moià, aquest divendres a la tarda.

Les fotos i vídeos del temporal que sacseja Catalunya aquest divendres han omplert les xarxes socials. Un usuari detalla que, al Baix Montseny (entre el Vallès Oriental i la Selva), han caigut 25 litres en només mitja hora, i comparteix un vídeo on es pot veure que també hi ha hagut calamarsa.

L’episodi de pluja i calamarsa també ha arribat al Vallès Occidental. El trànsit a la C1415a, entre Terrassa i Castellar del Vallès, també s’ha vist afectat per la quantitat de pedra que ha caigut.

Pluja tot el cap de setmana

Els mapes del Meteocat marquen que la pluja es queda tot el cap de setmana, malgrat que l’episodi d’aquest divendres no es repetirà i s’anirà calmant en les pròximes hores. Aquest dissabte, els ruixats arribaran a tot Catalunya, principalment a la tarda. De cara a diumenge, les precipitacions es concentraran principalment al quadrant nord del país. La previsió meteorològica és que continuï plovent durant tota la setmana que ve.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa