El Món
Ona Carbonell denuncia que el comitè olímpic impedeixi que viatgi a Tòquio amb el fill: “Decepció”

Ona Carbonell va ser mare del seu primer fill fa gairebé un any, un dia molt especial que va canviar la seva vida radicalment. La catalana segueix competint en natació i és per això que ha viatjat fins a Tòquio per participar en els jocs olímpics d’enguany. Fa mesos que la capitana de l’equip espanyol de natació sincronitzada es prepara per a un repte esportiu tan important, el que ara s’ha vist esquitxat per una polèmica relacionada, precisament, amb el seu fill.

Què ha passat? En un principi semblava que el comitè olímpic permetria que les esportistes que fossin mares de nens petits i/o lactants estiguessin acompanyades d’ells en aquestes dues setmanes. El problema és que, finalment, han prohibit que les esportistes els tinguin amb elles mentre duri la competició: “Hem estat informats d’unes mesures summament dràstiques que impossibiliten aquesta opció per a mi. Volia manifestar la meva decepció i desil·lusió perquè finalment hauré de viatjar sense ell. La nostra única possibilitat és esperar el final d’aquesta pandèmia perquè torni la normalitat i les mesures necessàries perquè la conciliació familiar i l’esport d’elit enmig d’una competició sigui més fàcil per a tots”, escriu Carbonell.

La nedadora encara dona el pit al fill, una lactància materna que es veurà interrompuda per culpa de la negativa del comitè a què el marit i el fill estiguin amb ella perquè pugui donar-li el pit: “Haver d’escollir entre la conciliació familiar i participar en els jocs ha estat un dilema tan gran que m’he vist obligada a interrompre el procés de lactància materna i a separar-me del meu bebè durant més de 20 dies”.

“Pablo i Kay estarien confinats en l’habitació d’un hotel molt llunyà a la Vila Olímpica i per anar a veure el meu fill hauria de sortir de la meva bombolla. Diuen que anar fins allà posaria en risc tot l’equip. No veig adequat que la meva parella i el meu fill estiguin gairebé un mes tancats. Espero que amb aquest vídeo ajudem a normalitzar una cosa que hauria de ser-ho però que no ho és. Ho passaré malament per veure’m separada del meu fill tant de temps… Tinc l’esperança que quan torni a casa pugui seguir la lactància, que segueixi tenint llet i que Kay segueixi enganxat al pit”, diu.

Són moltes les altres atletes i famoses que han compartit la publicació per denunciar “la injustícia” de la decisió, que podria impedir a Ona Carbonell seguir amb la lactància materna com desitjava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa