La nedadora catalana Ona Carbonell va convertir-se en mare del seu primer fill l’estiu passat, un embaràs que va coincidir amb l’esclat de la pandèmia. El part no va ser fàcil, tal com ella ha reconegut públicament, però el dolor va tenir recompensa.

Avui en parla en una entrevista a la revista ¡Hola!: “Era el meu primer embaràs, tot era molt incert… Llavors sí que tenia una mica de respecte per si el coronavirus podria afectar o no a l’embaràs. Vaig estar entrenant per Zoom amb les meves companyes dos cops al dia i vaig fer molt esport. També vaig cuinar molt per intentar evadir-me al màxim. Estava preocupada pels meus familiars i, com tothom per la situació en general. Tenia por. Vaig anar molt a poc a poc, igual que la resta de dones embarassades durant la primera onada. Gairebé no vaig tenir revisions, només anàvem a les proves més importants. Vaig intentar prendre-m’ho amb positivisme i filosofia”.

Amb molta incertesa per culpa del virus, dona gràcies a haver tingut al seu costat a dos pares metges: “Em calmaven i em deien que llegís per informar-me. No vaig mirar gaire la xarxa per no atabalar-me…”. Com va influir la pandèmia en el seu part? “Ningú no va poder venir a l’hospital, així que ningú no va poder conèixer el bebè fins que vam estar a casa. Hi ha part dels meus tiets que encara no el coneixen… Em vaig portar pels metges, que són els que saben. El part va ser molt llarg i molt dolorós, però va ser molt maco”.

Ara que ha passat tot li agradaria enviar un missatge d’ànim a les altres dones embarassades durant aquest període: “En aquesta situació tan dura, un embaràs i un part és una cosa meravellosa. És el millor que m’ha passat a la vida. A totes les dones que estan passant això ara, espero que ho gaudiu i que, dins de la dificultat que comporta, intenteu mirar-ho amb el màxim positivisme”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa