El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ona Carbonell: “Conciliar carrera esportiva i maternitat és molt difícil”
  • CA

La nedadora Ona Carbonell i el seu xicot, Pablo Ibáñez, han anunciat que esperen el seu segon fill fa pocs dies. La medallista catalana de natació sincronitzada i l’exgimnasta són pares del petit Kai, de només un any i mig. Una segona maternitat que coincideix amb l’estrena del documental d’Ona sobre la difícil conciliació d’una esportista d’elit amb un nadó. L’ha volgut promocionar durant l’entrevista a El Hormiguero, en la que ha denunciat que encara avui sigui tan complicat poder compaginar la vida personal i la professional. Per a ella ser mare era “un somni”, el que va voler complicar tot i les pors que sentia. No sabia si podria continuar present en les competicions de màxim nivell i, alhora, cuidar d’un bebè: “Tenia por i pensava que perdria els meus reptes, les meves medalles i la meva professió”.

A més a més, considera un error que no es parli públicament dels problemes de l’embaràs en una esportista d’elit. No se li dona visibilitat al tema i precisament per això s’ha decidit a parlar-ne en un documental que ha comprat Rakuten TV: “Sé que la conciliació és possible, però continua sent molt difícil. Moltes vegades les esportistes hem de retardar el somni de ser mares per por a haver d’acabar renunciant a la nostra carrera”. En el seu cas, explica que només va poder fer un mes de baixa de maternitat: “Només tenia un mes i mig quan vaig tornar als entrenaments. Havia d’anar amb molt de compte de no lesionar-me, perquè quan dones el pit ets més elàstica. No dormir, nedar més de 10 hores al dia, treure’m llet fins i tot durant l’entrenament… Estava morta. Vaig començar a entrenar quan encara tenia l’abdomen obert i el sol pelvià fatal. I, afortunadament, en el meu cas m’ha ajudat tenir una estabilitat i ajuda a casa. Però, tot i així, he tingut moments de dir que no podia suportar-ho més”.

La catalana vol mantenir l’anonimat del fill per evitar problemes, per la qual cosa tampoc no se li veurà la cara en el documental. Això no evitarà que aparegui i que en parli: “Em sento responsable de visibilitzar la situació que hi ha en l’esport amb la conciliació. És un tema tabú, tenim molt poca ajuda i poc marge de millora”.

Després de la seva visita al programa de Pablo Motos, la nedadora ha reconegut a Europa Press que està “molt feliç” amb aquest segon embaràs i que a poc a poc es va trobant millor: “El primer trimestre vaig tenir nàusees i ara em fan un entrenament més fluix. M’és igual que sigui nen o nena, ambdues coses em faran moltíssima il·lusió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa