El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’escriptora Lucía Etxebarría reconeix que va voler suïcidar-se
  • CA

La mort de Verónica Forqué ha generat una allau de comentaris a les xarxes socials sobre la importància de cuidar la salut mental. Molts companys de professió s’han acomiadat d’ella amb missatges tristos i colpidors, el que també ha volgut fer l’escriptora Lucía Etxebarría. Ella ha estat pionera en reconèixer obertament que ha patit depressions i donar detalls al respecte, per la qual cosa ha volgut aprofitar aquesta ocasió per fer reflexionar i reconèixer que ella mateixa va intentar suïcidar-se per aquest motiu.

Precisament Etxebarría va escriure un article sobre l’actriu fa només un mes, un text en el que li recomanava que visités un neuropsicòleg i que abandonés Masterchef perquè no se la veia bé: “En ell deia que és molt fàcil insultar per internet a una persona que no es troba bé, sobretot si és una dona gran. Tots els que ara es lamenten haurien de recordar com Internet, Twitter, Facebook i Instagram va omplir-se d’insults que li deien boja, bruixa i vella. Fa anys jo vaig estar en un reality i també vaig durar només dues setmanes perquè vaig rebre un assetjament mediàtic. Vaig demandar i vaig guanyar, però anys després em segueixen recordant el mateix reality i dient-me boja. Jo també vaig pensar en suïcidar-me perquè no podia amb la situació. Estic agraïda perquè tinc amics increïbles i una dona meravellosa que em donessin la mà. Verónica també té una filla meravellosa, però per la raó que fos ella no va tenir tanta sort”.

“Un reality no és el que tu veus a casa. El que condensen en una hora acostuma a ser una jornada maratoniana, esgotadora i amb molta pressió. Jo no ho vaig poder resistir i em van dir que estava boja. Verónica tampoc no ho va poder resistir i van atacar-la. Hi ha un munt de gent esborrant els insults que li van dedicar, però jo els recordo… fogueres disposades a cremar la bruixa”, denuncia l’escriptora en un escrit a Instagram molt aplaudit.

Lucía Etxebarría s’acomiada de Verónica Forqué amb una reflexió / Instagram

Lucía Etxebarría va poder superar aquell mal moment, el que ara agraeix: “M’alegra dir en veu alta que no vaig ser d’aquelles i que podria haver viscut la mateixa experiència, jo podia entendre què estava passant. Tant de bo algú aprengui que insultar a una dona desconeguda perquè si no és divertit, no és ètic i no és innocent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa