El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Évole reflexiona sobre la mort de Verónica Forqué en un text punyent
  • CA

La mort de Verónica Forqué ha colpit molts dels seus companys de professió. Són molts els famosos que s’han pronunciat al respecte i que han demanat més mesures a favor de la salut mental. Entre ells, destaca l’article que ha escrit Jordi Évole a La Vanguardia. En ell, el periodista català es pregunta qui va tenir la culpa del suïcidi de l’actriu: “Només ella sap el motiu que ho va desencadenar tot, però aquesta setmana ens hem afartat de sentir especulacions sobre el perquè del seu suïcidi. És una de les habilitats del nostre temps, que quan erupciona un volcà tots entenem de volcans i quan algú se suïcida a tots ens surt el psicòleg que tenim a dins”.

S’ha parlat molt de la participació de Verónica a Masterchef, en la que ella mateixa va confessar que no travessava un bon moment. Com era d’esperar, alguns teleespectadors han relacionat directament la mort amb què el programa no fes res al respecte. Els acusen de ser cruels amb ella i d’aprofitar-se de la seva situació. A Jordi Évole, això li sembla un judici “sever i gratuït”: “He conegut gent amb pocs escrúpols a televisió, però encara a ningú capaç d’aprofitar-se de la depressió d’algú per tenir més share. Potser sóc un ingenu, però us asseguro que fa anys que estic en el mitjà i no m’he creuat a ningú tan dolent”.

Jordi Évole, en una entrevista a La Sexta
Jordi Évole, en una entrevista a La Sexta

“La batalla per l’audiència és salvatge i tots els que treballen en el mitjà volem que els nostres continguts es vegin com més millor. Però on són els límits? No tinc una resposta clara perquè jo també he tingut dubtes sobre si el que estava fent era el correcte. He tingut sempre el convenciment que les persones a les que entrevisto passen per un bon moment mental? Doncs segurament no. Si una setmana després de l’entrevista, algun d’ells s’hagués suïcidat… Hauria estat la meva responsabilitat?“, es pregunta.

El presentador reflexiona també sobre la culpa dels teleespectadors que van mofar-se de Verónica Forqué durant el concurs: “A aquells que van criticar gratuïtament des de les seves cases a través de la xarxa no els hi diem res? No crec que ningú en aquest cas mereixi aquest judici. A veure si aquests articles que estan apareixent contra els directius de Masterchef amb un to tan acusatiu provoquen que algun d’ells se suïcidi, perquè de qui seria la responsabilitat? Vivim en una societat caníbal, necessitada de canalitzar les frustracions, ansiosa de criticar algú cada dia i amb una absència d’escrúpols preocupant”.

Verónica Forqué, molt enfadada a 'Masterchef' - TVE
Verónica Forqué, molt enfadada a Masterchef / TVE

Segons el periodista, el suïcidi de Verónica Forqué no pararà aquesta tendència desgraciadament: “Seguirem tenint la necessitat de buscar els culpables de tot el que ens passa? Jo crec que sí. I sincerament, això no em traurà la pena que sento per no poder tornar a veure el somriure de Forqué”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a desembre 18, 2021 | 18:04
    Anònim desembre 18, 2021 | 18:04
    Atención! Pregunta! Este fue el que se perdió durante un tiempo por aquellas fecha de los días más negros de la represion en Cataluña?
    • Icona del comentari de: Ricard a desembre 19, 2021 | 11:12
      Ricard desembre 19, 2021 | 11:12
      Efectivament. Pateix per Verónica Forqué, com és lògic. Però pels seus conciutadans agredits s'arronsa, covard o traïdor a escollir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa