La mort de Verónica Forqué situa ‘Masterchef’ a l’ull de l’huracà

La mort de Verónica Forqué ha vingut acompanyada d’un clam popular a favor de la salut mental. Ningú no s’esperava que l’actriu morís d’aquesta manera, encara que les seves últimes aparicions públiques demostressin que no es trobava gaire bé. Ella mateixa reconeixia estar travessant una època molt complicada, una depressió que l’hauria acabat convencent per treure’s la vida tal com asseguren les primeres informacions. L’intèrpret va mostrar la seva pitjor cara a Masterchef, el concurs culinari de TVE que va retornar-la a la primera línia mediàtica. Veure-la tan alterada va donar ales a molts detractors per deixar-la verda públicament, el que tampoc no hauria ajudat a que es recuperés del seu baix estat anímic. Ara alguns assenyalen el programa per no haver fet res per ajudar-la, ja que consideren que no haurien d’haver permès que hi participés si realment estava tan malament. Les últimes paraules de Forqué en antena han acabat sent molt reveladores: “No puc més. El meu cos i l’univers em diuen que necessito aturar-me”, deia durant les gravacions el passat estiu.

La cadena ha estat acusada per alguns teleespectadors d’haver explotat una persona malalta per tenir més espectacle i guanyar audiència. Creuen que haurien d’haver aturat el xou en adonar-se que Verónica realment no estava bé, una opinió majoritària que ha convertit el nom del programa en tendència a Twitter durant tot el dia. Des de la productora no volen dir res al respecte, simplement asseguren que lamenten molt la pèrdua de la concursant. El membre del jurat Pepe Rodríguez s’ha defensat davant d’El Mundo: “El que ens interessa és lamentar la pèrdua d’una persona meravellosa. Que la gent digui el que vulgui perquè nosaltres tenim la consciència tranquil·la”. La cadena intenta deslligar-se del que ha passat, per la qual cosa ha decidit posposar la presentació de la nova temporada que tenien prevista per a aquest dimecres.

El mateix mitjà s’ha posat en contacte amb un psicòleg clínic que lamenta que el concurs no actués d’alguna manera quan va poder: “En termes de psicobenestar, era bastant evident que Verónica no estava bé i el cost d’aquest espectacle mai no es va tenir en compte. Era una persona que necessitava ajuda i suport. És difícil assignar culpes, però sotmetre a una persona amb cert desequilibri a la pressió d’un programa de televisió és un factor que suma. No sé si va haver-hi un error o no a Masterchef perquè no conec els seus criteris de selecció, però segurament no van fer una bona valoració d’ella a nivell psicològic“.

Verónica Forqué, molt enfadada a 'Masterchef' - TVE
Verónica Forqué, molt enfadada en un programa de Masterchef / TVE

Verónica Forqué serà incinerada quan se li realitzi l’autòpsia i les seves restes podran vetllar-se en una capella ardent que s’instal·larà aquest dimecres al Teatre Espanyol de Madrid, on la família i els companys de professió podran acomiadar-se d’una de les actrius més prestigioses i premiades que ha donat el cinema espanyol.

Nou comentari