Javier Cárdenas acusa el govern espanyol d’estar darrere del seu acomiadament fulminant de la ràdio

El locutor català ha estat acomiadat d'Europa FM i té clar qui és el responsable directe

Sorpresa majúscula a la ràdio. Javier Cárdenas ha estat acomiadat d’Europa FM de manera fulminant aquest diumenge, quan l’emissora li comunicava que no tornaria a posar-se al capdavant del seu programa ni tan sols l’endemà. Ho anunciava en exclusiva YoTele i ho confirmava ell mateix hores després.

Visiblement enfadat, s’acomiada dels oients després de dotze anys en antena: “Ens sembla increïble que el Govern hagi donat tants diners a un grup com Atresmedia per reflotar-lo i ells se’ls gastin en pagar-nos per no treballar. Per què ens paguem mesos i mesos per estar a casa… és això mig normal? Amb els diners de tots els espanyols els hi donen milions d’euros i ells se’ls gasten en fer fora a gent tot pagant-los? I això no hi ha cap mitjà que ho denunciï? És de bojos el que fan amb els nostres impostos. En fi, us estimem, us llegim i us portem al cor”.

La intenció seria acomiadar-lo al juliol, quan acabés la temporada, però finalment decidien avançar aquesta mesura i fer-lo fora del seu programa despertador el mateix 24 de maig. I com ho justifiquen? Amb les xifres de l’audiència, ja que a l’EGM es veia que el programa de Cárdenas havia perdut més de la meitat dels oients en quatre anys.

“Això només se sosté per una decisió que és política. Fa un any, la cadena ja em va dir que deixés de fer crítiques polítiques perquè des de La Moncloa havien donat avisos i advertències molt serioses. Jo els hi vaig dir que ho sentia molt, però que m’havien fitxat tot sabent com era jo. Jo no podia callar davant una situació tan complicada a Espanya. I ha estat que Pedro Sánchez introduís una quantitat de diners a Atresmedia… que és evident que no ho ha fet gratis. Com em deia fa dues setmanes un directiu de la casa, no seré l’únic en caure. Ho sento per aquesta gent perquè és injust que aquestes decisions siguin per temes polítics”, etziba.

Aquest acomiadament arriba després del d’Hora Punta, el programa que presentava a TVE i que també va ser cancel·lat per baixes audiències. A més a més, cal destacar les innumerables polèmiques i controvèrsies que va protagonitzar el presentador.

Cristina Seguí ha denunciat l’acomiadament de Javier Cárdenas amb un text que aquest ha compartit: “Una altra víctima dels de sempre. Una altra víctima de la cacera humana dels companys de professió, mercenaris a sou de l’esquerra política més indecent d’Occident. Quan no quedi cap valent, els següents seran els moderats. La meva solidaritat amb Javier Cárdenas”.

Caldrà veure quin és el següent pas del locutor català, que ara s’enfronta a un panorama complicat sense molta feina a la vista.

Comentaris

  Baldric 26/05/2021 12:36 am
  Un comunicador nefast i parcial.
  Luna Barceló 25/05/2021 10:28 am
  Premi "Ondas 2008" per innovació radiofònica, el 2015 va ser guardonat amb el premi “antena de oro” al millor presentador de ràdio a nivell de tota EspaÑa i va ser per haver aconseguit un treball notable i excepcional. Crec que hi ha programes amb menys audiència i que els mantenen sense saber perquè ??? És força trist que un país democràtic i governat per suposadament un pacte d'esquerres, posi entrebancs per la feina d'un comunicador que fa critiques polítiques que no els són del seu gust... en quin país vivim ??? Això és una dictadura de bell nou, no hi ha llibertat d'expressió, ni de pensament. Tots a callar que aquí mana Sánchez!
  GAVANENC 25/05/2021 9:42 am
  No será que ets dolent com a comunicador.????

Nou comentari