El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El videojoc català amb ‘blockchain’ que canviarà les regles del sector
  • CA

Els videojocs evolucionen i amb ells la manera de jugar. Games for a Living (G4AL) és una start-up catalana que ha aconseguit la seva primera ronda d’inversió per valor d’1,2 milions d’euros per continuar desenvolupant el seu videojoc que permet a l’usuari guanyar NFTs comercialitzables i criptotokens. “L’univers del videojoc evoluciona al mateix temps que la innovació“, explica Manel Sort, director general i fundador de la companyia catalana. Fundada per especialistes en videojocs i tecnologia, G4AL sorgeix amb la intenció de portar els videojocs amb blockchain al consumidor massiu.

L’empresa es dedica a la creació i publicació de videojocs basats en NFTs i criptotokens, els certificats digitals d’autenticitat que mitjançant la tecnologia blockchain es queden guardats en una identitat digital. “Per fer-ho senzill, els punts que aconsegueixes jugant al nostre joc es transformen en NFTs que es poden vendre i comprar”, simplifica Sort.

Games for a Living, l'empresa catalana que crea videojocs de 'blockchain' / EP
Games for a Living, l’empresa catalana que crea videojocs de ‘blockchain’ / EP

L’equip fundador de Games for a Living el conformen cinc catalans experts en tecnologia i videojocs. Javier León, director d’art que va ser nominat a un premi Emmy i inclòs en la llista dels 200 millors artistes digitals del món (segons Lürzer Arxivi’s) pels seus dissenys en 3D; Christian Gascons, COO, director tècnic i ex treballador de Blizzard Entertainment; Marc Tormo, director de disseny que també va estar en la companyia americana; I l’entrevistat i director general Manel Sort, l’exdirector de King Espanya, la companyia de videojocs creadora del famós Candy Crush.

El primer joc que han anunciat és Elemental Raiders que permet guanyar i comerciar amb criptotokens i NFTs, o en altres paraules, “guanyar joies que acaben dipositant-se en la teva identitat digital”, afegeix el director general de la companyia. Aquest joc estarà disponible durant el 2022. “El mercat evoluciona cap els jocs basats en els micropagaments i el blockchain marca un abans i un després en aquesta tipologia”, recorda Sort.

Imatge d'Elemental Riders, el primer joc de 'blockchain' de l'empresa catalana Games for a Living / G4AL
Imatge d’Elemental Riders, el primer joc de ‘blockchain’ de l’empresa catalana Games for a Living / G4AL

L’empresa catalana ha decidit apostar per tots els dispositius, és a dir fer un anomenat crossplatform, però començarà venent el seu joc per a PC. “Després continuarem amb els mòbils i finalment les consoles”, explica el fundador de G4AL. A més, una dels avantatges d’aquest joc és que la tecnologia blockchain que porta va separada del joc en si. D’aquesta manera, si un vol jugar al joc sense necessitat de guardar els seus “premis” dins d’una identitat digital pot fer-ho: “Hem creat els jocs per tal que puguin separar-se ambdues tipologies”, diu Sort.

Obrir la porta a la gamificació dels videojocs

Games for a Living no és només una plataforma que produeix crea i comercialitza amb videojocs sinó que també es vol convertir en un portal on altres creadors puguin utilitzar els seus mètodes per dissenyar els seus jocs blockchain. “G4AL Engine permetrà als desenvolupadors de videojocs portar els seus productes a la blockchain i beneficiar-se dels avantatges de la nova economia”, han explicat fonts de l’empresa. D’aquesta manera i tal com ho descriu el fundador i director general “podem arribar a crear comunitat”.

En aquest sentit, la companyia es converteix en la matriu de molts altres jocs i desenvolupadors que podran fer servir la plataforma per comercialitzar els seus productes i tindran les eines per introduir el blockchain en els seus videojocs: “Ens convertirem en una plantilla de word on tots els desenvolupadors que vulguin podran entrar i dissenyar els seus jocs”, exemplifica Sort.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa