El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El criptobanc català que triomfa al món

La tecnologia està pràcticament integrada en tots els sectors, però el sector bancari s’ha endut una gran part d’aquesta innovació. Els bancs del futur ja no tenen una oficina on fer els tràmits i els diners físics han passat en segon pla amb l’arribada de les criptomonedes. Tot i això, encara hi ha molt recel a la societat per entendre la funció real d’aquests diners i si realment han vingut per quedar-se. Metodobitcoin és una empresa catalana que planteja canviar el paradigma i apropar el món de les criptomonedes a qualsevol: “Metodobitcoin va sorgir de la meva necessitat d’intentar explicar aquesta nova era d’una manera que la meva mare ho pogués entendre”, explica Víctor Monreal, emprenedor català i fundador de la companyia.

Des de fa un any i mig, l’empresa catalana es dedica a detallar i aconsellar sobre aquest nou món de la moneda digital. En aquest sentit, Metodobitcoin es converteix en una plataforma per comprar i vendre les diferents criptomonedes que hi ha al mercat. Recentment, ha instal·lat diferents caixers per Catalunya que amb un sol clic et deixen comprar criptomonedes o retirar els diners equivalents a les que ja tens en cartera: “És una manera de poder aportar una mica de llum a un món molt opac”, descriu el fundador. Gràcies a ser una empresa completament digital, ja opera per tot Europa, Austràlia, Llatinoamèrica i Àfrica.

Aquests caixers tenen la mateixa funció en un caixer d’una entitat bancària tradicional, per tant, es poden retirar el màxim de diners que dictamina la llei -1.000 euros-, però amb la novetat que des del mateix caixer pots endinsar-te en qualsevol mercat i comprar criptomonedes: “Són caixers bidireccionals i, per tant, poden fer les funcions cap als dos costats, de criptomonedes a efectiu i viceversa”, recorda Monreal. A més, el banc també proporciona altres serveis similars als tradicionals com transferències, crèdits i gestions relacionades amb la compravenda de criptomonedes.

La diferència més rellevant d’aquest criptobanc és que la cartera de criptomonedes, és a dir, l’espai digital on es guarden els diners (com una cartera física) és únic i no pertany al banc sinó a tu mateix: “Les identitats digitals on es guarden els diners són únics i només el titular hi pot entrar i veure els diners, no és com un banc perquè els bancs tenen el control dels diners dels usuaris i nosaltres només creem l’espai on aconseguir-los”, esmenta el fundador de Meteodobitcoin.

L’empoderament individual

“El bitcoin és l’inici de la confiança i la veracitat”, reflexiona Monreal. Així doncs, l’emprenedor explica que el món de les criptomonedes es basa en dos principis: el de l’escassetat i el de la veracitat. Gràcies a la combinació dels dos es pot arribar a assolir “l’empoderament individual”, és a dir, tenir el control sobre els nostres diners sense necessitat d’intermediaris, com els bancs han estat tradicionalment.

Pel que fa al principi de l’escassetat, Monreal afirma que gràcies al fet que les criptomonedes no són infinites, el seu valor sempre pujarà, perquè cada vegada en quedaran menys i, per tant, es poden convertir en un mercat segur: “És la paradoxa de què la vida té valor perquè és limitada”, reflexiona l’emprenedor català. Respecte al principi de la veracitat, Monreal declara que és necessari que perquè les coses funcionin siguin verificables, ja que això afecta la confiança dels usuaris. Tal com ell mateix descriu: “En el mercat de les criptomonedes no pots mentir perquè tot es guarda gràcies al Blockchain i, per tant, hi ha garantida la veracitat”.

El Blockchain: la millor base de dades

Per explicar realment el funcionament d’aquest nou canvi al mercat financer cal entendre el context i aquest bé marcat pel Blockchain. Tal com detalla Monreal, “és una gran base de dades que ho guarda absolutament tot”. En aquest sentit, qualsevol moviment queda registrat en aquest gran pou d’informació i mai es perd. D’aquesta manera, és impossible enganyar al sistema. “El Blockchain valida les transaccions i les guarda a la base de dades per la resta de la història”, afirma el fundador.

Metodobitcoin s’ha convertit en el primer criptobanc de l’estat espanyol en intentar portar el nou sector financer a la població. D’aquesta manera, gràcies als seus caixers automàtics que s’inspiren en els bancs tradicionals, la companyia de Monreal ha aconseguit entrar en el mercat de les criptomonedes amb només un any i mig de vida.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Alligator a febrer 05, 2022 | 19:47
  Alligator febrer 05, 2022 | 19:47
  Els publireportatges s'han de marcar com a tals.
 2. Icona del comentari de: Realitat a febrer 05, 2022 | 20:25
  Realitat febrer 05, 2022 | 20:25
  Sisi, molt catalana pero el nom en castellà XD
 3. Icona del comentari de: Bernat Berenguer a febrer 05, 2022 | 21:54
  Bernat Berenguer febrer 05, 2022 | 21:54
  No és un 'criptobanc', és una empresa de caixers automàtics que segur que cobra une bones comissions. A més, diria que és una empresa espanyola a Catalunya, perquè sembla que no fan servir l'idioma del país enlloc. Au.
 4. Icona del comentari de: Manel a febrer 06, 2022 | 20:53
  Manel febrer 06, 2022 | 20:53
  Ni es Catalana, ni te pinta de ser res interessant si te a veure amb la Banca.
 5. Icona del comentari de: Justo a febrer 10, 2022 | 21:20
  Justo febrer 10, 2022 | 21:20
  Dejarme en número de contacto y mi número es el 632345603

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa