El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Badalona és la nova seu ‘blockchain’ d’energies renovables
  • CA

La ciutat de Badalona ha estat escollida per contenir la subseu del Centre Blockchain de Catalunya (CBCat). Aquest nou edicifi estara destinat a l’estudi i producció d’energies renovables, tal com ha explicat aquest divendres el CBCat en un comunicat. Aquest nou node, impulsat per la Vicepresidència del Govern i la Cambra de Comerç de Barcelona, permetrà transformar el model productiu per tal de convertir-lo en un de més descentralitzat, apostant pel benestar de les persones i el planeta.

El CBCat ja té una seu a Vic especialitzada en alimentació i begudes, però preten continuar creant-ne de noves durant el 2022. La localització d’aquesta nova seu serà el Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) des d’on començarà a treballar a partir del març. “Serà un espai de referència per a empreses i institucions”, ha explicat el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco. En aquest sentit, el CBCat col·laborarà amb empreses energètiques des de la seu, hi instal·larà un observatori de tendències per a la tecnologia blockchain i, a més, optarà per tenir una incubadora d’empreses emergents.

El sector del blockchain es troba en una evolució constant des de fa uns anys i des del Centre Blockchain de Catalunya han intentat buscar la manera de acostar-lo a la població. L’objectiu de les seus amb diferents temàtiques és poder ajuntar tota la tencologia en un mateix punt i fer servir el blockchain per verificar les operacions sense necessitat de una gestió central, és a dir, de manera independent.

Des de l’Ajuntament, han reconegut que el node del CBCat a Badalona podria suposar una dinamització de l’economia del territori i ajudaria a generar un entron més efectiu per a les empreses del sector. Tal com ha explicat l’alcalda de la ciutat, Rubén Guijarro: “La introducció del blockchain en el camp de l’energia suposarà un “canvi absolut de paradigma”. A més Guijarro també ha celebrat que Badalona estigui lligada a aquesta mena d’avenços.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa