El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jaume Guardiola, candidat oficial a presidir el Cercle d’Economia
  • CA

L’exconseller delegat del Banc Sabadell i actual president de la Comissió Econòmica del Barça, Jaume Guardiola ha presentat oficialment la seva candidatura a presidir el Cercle d’Economia. El directiu ha assegurat que si guanya les eleccions, que seran el 12 de juliol deixarà el seu càrrec al club barceloní. En la seva presentació formal, Guardiola ha anunciat que vol donar molta més participació als socis i ha afirmat que Barcelona és “el lloc ideal” per seguir fent la reunió anual de l’entitat.

El Cercle d’Economia ja té nou candidat a la presidència. En un acte aquest dimarts a la tarda, Jaume Guardiola ha anunciat oficialment que es presentarà a les eleccions. Ell mateix ha confirmat que el cercle ha de fer un pas per apropar-se a la societat civil i també ha recalcat que és “necessària la participació activa” dels membres del cercle en la presa de decisions. “Cal ampliar la base de socis de l’entitat, obrint-la a nous lideratges i reconnectar la institució amb la societat civil i econòmica”, ha reflexionat el directiu.

El president del Cercle d’Economia, Javier Faus / EP

Sobre el seu futur al Barça, on ara ocupa la presidència del Consell Econòmic ha deixat clar que no compaginarà les dues feines i que se centrarà en la presidència del Cercle d’Economia en el cas de que guanyi les eleccions. Actualment, la votació ja té data, el 12 de juliol i de moment s’hi presenta Guardiola i -sense haver fet presentació oficial- Rosa Cañadas, membre del Cercle d’Economia i presidenta de la fundació Tanja.

De Sitges a Barcelona, l’aposta més clara de Guardiola

L’actual president del Cercle d’Economia, Javier Faus, va prendre la decisió de moure la reunió anual del Cercle d’Economia de Sitges a l’hotel W de Barcelona. Aquesta decisió va tornar a portar Barcelona al centre de l’economia del país i aquesta decisió la vol seguir mantenint Guardiola. En aquest sentit, el candidat oficial a la presidència de l’entitat ha assegurat que Barcelona “és el lloc ideal per fer la reunió anual del Cercle d’Economia”. D’aquesta manera, Guardiola ha confirmat que si guanya el congrés no tornarà a Sitges i continuarà fent-se a Barcelona, on ja s’hi han celebrat les dues últimes edicions.

Més notícies
Pedro Sánchez amb Ursula Von der Leyen - Europa Press
Sánchez afirma que no abandonarà la “via del diàleg” amb Catalunya
Notícia: Sánchez afirma que no abandonarà la “via del diàleg” amb Catalunya
Comparteix
La presidenta de la Comissió Europea rep el premi del Cercle d'Economia d'enguany
El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró / EP
Giró demana la complicitat dels empresaris per descentralitzar els fons europeus
Notícia: Giró demana la complicitat dels empresaris per descentralitzar els fons europeus
Comparteix
Catalunya només ha rebut un 7,8% dels fons que estaven previstos pel 2021
La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, durant una roda de premsa per anunciar el límit al preu del gas / ACN
Les energètiques auguren una transició lenta, justa i a escala europea
Notícia: Les energètiques auguren una transició lenta, justa i a escala europea
Comparteix
Els màxims responsables de Repsol, Endesa i Enagàs asseguren que les polítiques energètiques conjuntes són la única sortida
El delegat especial del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro; el president de Pimec, Antoni Cañete; i el president de Gestamp, Francisco Riberas, en la jornada anual del Cercle d'Economia / EP
La petita i mitjana empresa industrial liderarà el canvi de model econòmic
Notícia: La petita i mitjana empresa industrial liderarà el canvi de model econòmic
Comparteix
La reindustrialització haurà de ser sostenible i amb independència energètica, segons el cercle

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Agafem-nos-ho bé...... a maig 18, 2022 | 07:57
    Agafem-nos-ho bé...... maig 18, 2022 | 07:57
    Molt escaient el cognom d'aquest senyor; guardiola i economía casen perfectament. Com els cognoms de dos senyors que, temps ha, ostentaren càrrecs a la RENFE: el sr. Carriles i el sr. Remacha. Però també n'hi ha de contradictóris, com el cas del sr. Aguado, que fou president de l'Institut Català de la Vinya i el Vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa