El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalana de Serveis Financers obre una nova etapa amb una ampliació de capital
  • CA

La cooperativa Catalana de Serveis Financers, una de les entitats que treballa per la sobirania financera de Catalunya –juntament amb el Banc 11Onze i la fintech Bnc10–, comença aquest dissabte una nova etapa amb l’assemblea general ordinària que aprovarà una ampliació de capital per arribar fins als 150.000 euros. Després de dos anys convulsos en què ha passat per la destitució dels anteriors dirigents –una decisió que van prendre els socis–, i la reestructuració, la nova junta va presentar i aprovar el pla estratègic, amb el nou president, Jaume Miquel March, al capdavant.

L’assemblea telemàtica que se celebra aquest dissabte ha d’aprovar l’ampliació de capital, que té com a objectiu poder emetre fins a 300.000 euros de deute en títols participatius adreçats als socis. Les participacions voluntàries en l’ampliació del capital social, inicialment, no tenen retribució d’interès, segons indiquen fonts de l’entitat a EL MÓN. Tot i així, està previst que l’assemblea aprovi una modificació dels estatuts que permetrà fer-ho, quan aquest canvi estigui inscrit al Registre de Cooperatives de Catalunya. Perquè sigui possible, cal una majoria reforçada superior a les 2/3 parts dels socis que hagin participat en l’Assemblea per avalar poder retribuir les aportacions voluntàries al capital.

El que sí que tindrà interès immediatament serà la subscripció dels títols participatius de la cooperativa, que s’ofereixen als socis en la proporció de 500 euros en títols participatius per cada 100 euros de capital. A un interès de l’1,5% anual, per finançar projectes que presentin les comunitats financeres de la cooperativa. Aquestes comunitats estan integrades per un soci que demana finançament per a un project les persones que estan disposades a fer-se sòcies col·laboradores de la cooperativa per als recursos amb els quals es formalitzarà el suport de la comunitat al projecte.

És una “una forma tranquil·la de fer banca ètica, fent les coses ben fetes i sense preses”, explica Jaume Miquel March. “Quan tractem amb les persones que presenten projectes, els traslladem que un dels elements més importants és la confiança mútua. La comunitat financera és la base del nostre creixement: lògicament disposem de les eines de l’anàlisi financera, però és la base ètica i d’il·lusió de qui empeny un projecte, el que ens implica amb la voluntat de contribuir al benestar col·lectiu”, afegeix. “Hi hem posat moltes hores de dedicació, de persones treballant des del voluntariat financer, amb el convenciment que posem un fonament per a la sobirania financera de Catalunya. Som el més petits de tots els projectes: creixem amb persones com nosaltres, que estimem el país i tenen la base ètica de l’ajuda mútua”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a març 20, 2021 | 11:00
    Josep març 20, 2021 | 11:00
    Molt bona notícia. Endavant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa