El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vídeos | Les nadales en català més modernes
  • CA

Les nadales tradicionals en català sempre són un èxit assegurat en aquestes dates, especialment per cantar amb els més petits. Però el pop no és aliè a les cançons de Nadal. Per això molts cantautors i artistes i grups musicals del pop i el rock català han optat per versionar nadales tradicionals o per crear-ne de noves. En aquesta llista en podràs trobar deu de molt exitoses

  • Nit de Nadal del cantautor Joan Rovira narra totes les tradicions de Nadal que es fan a les llars catalanes i insta a aprofitar el temps que estem amb la família. 
  • Un èxit de cada Nadal és Quan somrius, una nadala moderna que explica una història d’amor ambientada en aquestes dates. Els Catarres, Doctor Prats, Buhos i Elena Gadel van fer la versió més exitosa d’aquesta cançó. 
  • Manel té dues nadales molt populars. Una és Un camell d’Orient, una cançó de l’any 2007 que explica el recorregut d’un camell fins arribar a l’estable on està Jesús. Una altra cançó d’aquest grup és 25 de gener que explica què fan els Reis d’Orient un cop ja ha passat el Nadal i han entregat els regals.
  • Un Nadal diferent de Pepet i marieta explica com es viu el Nadal en plena pandèmia. La nadala va sortir el desembre de l’any 2020, quan la pandèmia estava en auge i encara no s’havia superat el pic de la segona onada. 
  • Prec de Nadal de l’exitosa cantautora Meritxell Neddermann compleix aquest Nadal dos anys. Forma part del disc Present, publicat just abans de l’esclat de la pandèmia i que insta a viure dia a dia i gaudir de cada moment.
  • Aquelles nits de Nadal és un clàssic per recordar els que ja no hi són en els sopars i dinars de Nadal. Aquesta versió de Gerard Quintana, Miqui Puig, Gossos i Beth és perfecta per recordar tots els bons moments viscuts en altres Nadals. 
  • Joan Dausà és un dels cantants en català més exitosos dels darrers anys. Fa deu Nadals el cantautor va compondre juntament amb Sara Pi Si ens veiessis, que parla d’aquells que trobem a faltar durant les Festes. 
  • El grup de rumba catalana La Pegatina va ser l’encarregat de fer una cançó nadalenca per a TV3. Aquí és Nadal i estic content té una melodia que enganxa i que la va fer ser tot un èxit.
  • La Nadala contra la repressió va ser ideada el 2019 per grups com Buhos, Gertrudis, Pepet i Marieta, Gemma Humet, Cuits, La Folie, Koalanú, Sense Sal o Doctor Prats que es van unir en el col·lectiu Músic contra la Repressió. 
  • El grup català Buhos ha estrenat enguany, coincident amb el període nadalenc, la cançó T’he trobat a faltar, que en plena pandèmia i just quan el Govern ha demanat recuperar algunes restriccions, insta a dir als qui estimem tot el que els hem enyorat durant aquests mesos. És una adaptació de l’èxit basc Zurekin Batera, i no és una nadala estrictament, però està funcionant com a cançó de Nadal parlant de retrobaments després de la pandèmia… tot i que l’explosió de contagis i les restriccions dels últims dies els han limitat molt.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa