El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
[VÍDEOS] Les cinc nadales més populars del pop en català
  • CA

La música en català també sap vestir-se de Nadal. La nova fornada de pop en llengua catalana, que els darrers anys ha vist incrementat el nombre de grups, ha enregistrat i publicat Nadales durant els darrers anys. Avui us fem un recull de les tres més destacades, començant pels Manel, que ja fa uns anys van publicar “Un camell d’orient“, dedicada a la nit de Reis:

Joan Dausà és un dels cantants nés de moda els darrers anys, ajudat també per la seva faceta d’actor a la sèrie “La Riera”. Amb “Els Tipus d’Interès” com a banda acompanyant, Dausà ha omplert sales de concert. Juntament amb Sara Pi, fa tres Nadals van compondre “Si ens veiessis”, que parla d’aquells que trobem a faltar durant les Festes:

Les cançons de Nadal de TV3 són apostes segures. Fa uns anys, el grup de rumba La Pegatina va ser l’encarregat de fer la cançó nadalenca de la televisió pública del nostre país. “Aquí és Nadal i estic content” té una melodia que s’enganxa. Segur que la recordeu:

Joan Rovira també parla de les malaurades pèrdues. Si us agrada la melangia en aquestes festes nadalenques, serà la cançó ideal per escoltar durant aquests dies. “Nit de Nadal” és l’emotiu villancet de Rovira:

Finalment, una de les Nadales més famoses de les que s’han fet els darrers anys en català és “Quan somrius“. El 2006 es va gravar amb diversos cantants, però tot just fa dos anys es tornava a enregistrar amb noves veus com els Catarres, Teràpia de Shock, Cesk Freixas o Projecte Mut. Una versió encara més moderna d’una cançó que molts recorden:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa