El Món
Drama a ‘Eufòria’: molta indignació per l’expulsió injusta de l’Estela

Eufòria ha viscut una de les nits més dramàtiques. Després de la gala de repesca, era el torn de recuperar la mecànica habitual amb nominacions i una expulsió. El que pocs s’esperaven era que acabarien expulsant una de les preferides des que comencés el procés de càsting, l’Estela, qui molts consideren que tenia la millor veu de tota l’edició. Però anem a pams.

Després d’unes actuacions de molt nivell, arribava el torn de la carnissera catalana més extravertida. La direcció havia escollit per a ella Ara que tinc vint anys de Joan Manel Serrat, un clàssic català que ella no coneixia. De fet, aquesta era la primera vegada que la feien cantar en la seva llengua materna. Com sempre, la jove clavava la cançó vocalment tal com reconeixia el jurat: “Un 10 absolut”. El problema? Que consideraven que no havia acabat de transmetre gaire: “Emocionalment tinc dubtes, perquè no m’ha acabat de fer el pes. A nivell d’emoció, no ens has convençut”, li deien l’Elena Gadel i el Lildami. El resultat? Enviada directament a la zona de perill una altra vegada, el que enfadava als teleespectadors en tenir clar que no s’ho mereixia.

El jurat tampoc no va encertar gaire en nominar el Joan, que engegava el programa amb una actuació increïble que feia a mentre patinava. Interpretar la versió catalana de Disco inferno amb uns patins sobre rodes no és gens fàcil, però ell va fer-ho genial. El Marc Clotet no va perdonar que el cantant no vocalitzés en algunes parts del tema: “M’he perdut molt i no puc deixar-te passar directament”. L’altra nominada va ser la Clàudia, la jove d’Amposta que havia de cantar Ironic d’Alanis Morissette. Els membres del jurat la van enviar a la zona de perill en considerar que la repescada havia tingut problemes d’entonació i de pronúncia de l’anglès.

Llavors arribava el torn de la valoració del VAR musical. Jordi Cubino no va voler ampliar la llista de nominats, deixant-ho tot com estava. Serien els coaches els qui ajudarien els concursants nominats. Com? Salvant el Joan, ja que creien que s’havia de premiar la seva actitud positiva durant la setmana. Les nominades finals eren l’Estela i la Clàudia, una de les preferides contra la noia que acabaven de repescar sorprenentment la setmana passada. El que ningú no s’esperava era que les votacions dels teleespectadors fossin tan ajustades, amb un 52% i un 48% dels vots respectivament. I la sorpresa més gran? Que acabés sent l’Estela l’eliminada.

Crítiques ferotges al jurat i acusacions de tongo

Com dèiem, aquesta decisió no ha agradat gens a la xarxa. Molts consideren que tot és culpa del jurat, que tindria favoritisme cap a alguns dels concursants i que no ho dissimulen gens: “Fareu guanyar la Mariona o el Triquell, això es veu d’una hora lluny. Tongo!”, “Crec que la majoria estem d’acord que aquest jurat fa vergonya! Feu-vos-ho mirar perquè es veu a una hora lluny el favoritisme amb certs concursants. El proper divendres canviaré de canal” o “Gens d’acord. L’Estela és una de les grans veus del programa. No té sentit que marxi ella i es quedin Clàudia o Edu, per exemple, quan ella els supera clarament. De vegades el jurat fa unes cagades molt grosses amb les nominacions”.

Hi ha hagut d’altres encara més contundents: “Acomiadar l’Estela ha estat una injustícia i ha demostrat que el jurat no està qualificat per valorar una veu amb tant talent. Avui Eufòria m’ha decebut molt”, “El programa ha perdut una de les millors veus que tenia. Gens just”, “Flipant molt fort amb l’expulsió de l’Estela… Les nominacions del jurat no estan a l’altura, és molt lamentable. Tongo” o “Estic indignat amb el programa, s’han carregat a la millor explicant que era un 10 tècnicament cantant. És acollonant, quina vergonyeta i quanta enveja. Millor la Scorpio, Núria etc? No en teniu ni idea, per mi avui ha estat el final d’Eufòria“.

Més notícies
El coreògraf d'Eufòria diu quins són els concursants preferits -- TV3
Notícia: El coreògraf d’Eufòria, decebut amb el resultat de la repesca
Comparteix

El coreògraf d’Eufòria, decebut amb el resultat de la repesca

L'Albert Sala deixa clar que donava per fet que passaria una altra concursant, a qui troba a faltar
Notícia: El coreògraf d’Eufòria, decebut amb el resultat de la repesca - Mobile
Roger Argemí pot guanyar l'Eurovisió per a llengües minoritàries - TV3
Notícia: Una ‘Eurovisió’ alternativa on pot triomfar el català
Comparteix

Una ‘Eurovisió’ alternativa on pot triomfar el català

L'igualadí Roger Argemí representarà Catalunya en el festival Liet aquest vespre, un concurs musical per a llengües minoritàries
Notícia: Una ‘Eurovisió’ alternativa on pot triomfar el català - Mobile
Scorpio interpretarà l'Ay, mamá a 'Eufòria' - TV3
Notícia: La Scorpio més maternal i reptes majúsculs en la gala més intensa d’Eufòria
Comparteix

La Scorpio més maternal i reptes majúsculs en la gala més intensa d’Eufòria

La concursant s'enfrontarà a l'exitós 'Ay, mamá' de Rigoberta Bandini, però els seus companys tampoc no ho tindran fàcil
Notícia: La Scorpio més maternal i reptes majúsculs en la gala més intensa d’Eufòria - Mobile
El Pedro d'Eufòria reconeix que el programa li ha canviat la vida -- TV3
Notícia: Confessió molt emotiva del Pedro d’Eufòria: “M’ha canviat la vida”
Comparteix

Confessió molt emotiva del Pedro d’Eufòria: “M’ha canviat la vida”

El concursant reconeix que sent que és una persona completament diferent des que ha començat el programa
Notícia: Confessió molt emotiva del Pedro d’Eufòria: “M’ha canviat la vida” - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: david i joan (maó) a maig 14, 2022 | 13:18
  david i joan (maó) maig 14, 2022 | 13:18
  molt absurda aquesta fatídica nominació. Estela, siguis on siguis, no deixis de cantar. ens ha agradat molt coneixe’t i descobrir el teu talent. molts d’ànims des de Menorca, i un petó ben gran.
 2. Icona del comentari de: Magda Paunellas a maig 14, 2022 | 17:18
  Magda Paunellas maig 14, 2022 | 17:18
  Per mi ha estat una decisió justa. A l estela sempre Li han donat papers tranquils, per q no una canço moguda ?per q Ho pugues Fer tot com els altres, moures força i entonant'tho tot a la perfecció. La preferida i consentida fins ara ha estat ella.
  • Icona del comentari de: Mario a maig 14, 2022 | 20:46
   Mario maig 14, 2022 | 20:46
   Que poco entiendes Magda. Que pena
 3. Icona del comentari de: Maria a maig 14, 2022 | 20:42
  Maria maig 14, 2022 | 20:42
  Injusta la nominación . No saben apreciar una buena voz ,sin tener estudios de música . Autodidacta y privilegiada privilegiada por poseer ésa voz. Y capaz de representar cualquier tema.
 4. Icona del comentari de: Clara a maig 14, 2022 | 21:08
  Clara maig 14, 2022 | 21:08
  És un concurs i, per tant, aquestes coses passen. L'Estela ha demostrat bona veu però moltes dificultsts per modelsr-la com una forma d'expressió. El que constipa més d'aquest concurs, però, és el caire "adoctrinador" sobre diversitat de gènere entesa només des d'una òptica esbiaixada del tipus feminisme obsessiu del que trastoca conceptes i gramàtica. A en Joan l'han deixat supeditar les interpretacions a la funcionalitat d'heroi de les portes d'armari i a l'encantadora Llum, en lloc de fer reeixir la seva tendress en la seva naturalitat, que s'hs vist a les imatges de grup, la feien sobreactuar tot potenciant més el guarniment i els estereotips que el cant. Espectacle és una cosa. Donar l'espectacle tota una altra.
 5. Icona del comentari de: Davinia a maig 15, 2022 | 11:02
  Davinia maig 15, 2022 | 11:02
  No estic d'acord amb les eliminacions. Si tots els concursants tinguessin la mateixa quantitat d'actuacions, tindrien les mateixes oportunitats. Tant costaría mantenir a tots els concursants de la primera a la darrera gala?? Cada setmana anar donant-los puntuació, i anar fent una classificació general, i establir el nombre de gales. Al final qui tingués millor puntuació guanyaría.
 6. Icona del comentari de: Anna C. H. a maig 15, 2022 | 13:24
  Anna C. H. maig 15, 2022 | 13:24
  Normalment, no miro aquest tipus de programes, però hi vaig confiar i després de veure'l vaig veure que el càsting havia estat molt bo, els presentadors genials, el format també molt bé i, en general, amb força bon gust (excepte pel vestuari). Però finalment, i definitivament, el deixem de mirar Aquella estona de gaudi s'ha anat convertint en "mal rotllo". I no, no es tracta d'acabar amb sensació d'indignació un divendres a la nit. El jurat està, clarament, per sota de la qualitat de molts dels concursants. Denoten poca professionalitat i sospitoses decisions en les seves valoracions (la qual cosa s'estén als coaches, de vegades). Al final, sensació de presa de pèl. Si això és el que hi ha darrera d'aquests tipus de programes... doncs nosaltres i el nostre voltant no ho comprem. Hi havíem confiat, en estar fet "a casa". Esperàvem més qualitat i honestedat. Però està clar q no.
 7. Icona del comentari de: Anna C a maig 15, 2022 | 13:25
  Anna C maig 15, 2022 | 13:25
  Normalment, no miro aquest tipus de programes, però hi vaig confiar i després de veure'l vaig veure que el càsting havia estat molt bo, els presentadors genials, el format també molt bé i, en general, amb força bon gust (excepte pel vestuari). Però finalment, i definitivament, el deixem de mirar Aquella estona de gaudi s'ha anat convertint en "mal rotllo". I no, no es tracta d'acabar amb sensació d'indignació un divendres a la nit. El jurat està, clarament, per sota de la qualitat de molts dels concursants. Denoten poca professionalitat i sospitoses decisions en les seves valoracions (la qual cosa s'estén als coaches, de vegades). Al final, sensació de presa de pèl. Si això és el que hi ha darrera d'aquests tipus de programes... doncs nosaltres i el nostre voltant no ho comprem. Hi havíem confiat, en estar fet "a casa". Esperàvem més qualitat i honestedat. Però està clar q no.
 8. Icona del comentari de: Montserrat a maig 15, 2022 | 18:24
  Montserrat maig 15, 2022 | 18:24
  Decisio equivocada, no era l Estela qui tenia que marxar, es veritat que cada vegada es mes dificil, pero va ser injusticia , crec que per mi va ser l últim programa.
 9. Icona del comentari de: Anònim a maig 18, 2022 | 21:38
  Anònim maig 18, 2022 | 21:38
  El públic va preferir la Claudia a l'Estela. Per què??

Nou comentari

Comparteix