El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Deu claus per evitar el temut efecte rebot quan acabes una dieta
  • CA

Després d’una dieta és habitual patir un efecte rebot un cop es deixa el pla nutricional que s’havia establert per aconseguir un objectiu concret. Els nutricionistes insisteixen que és important complir un pla de manteniment un cop s’acaba la dieta per continuar potenciant el rendiment esportiu, controlar el pes, prevenir i millorar malalties i aprendre a menjar saludablement com a costum. Per evitar l’efecte rebot els experts de nutrició del Club Metropolitan han elaborat una llista de deu hàbits a seguir en la vida quotidiana per evitar tirar per terra tot l’aconseguit amb la dieta.

Aliments que poden formar part de la dieta Keto
Aliments que poden formar part d’una dieta saludable

El decàleg a seguir per no engreixar després d’una dieta

Aquest és el decàleg imprescindible per evitar el temut efecte rebot:

  1. Planifica el teu menú setmanal: el batch cooking és una tècnica molt útil per menjar sa durant tota la setmana. Es tracta de preparar el menjar durant el cap de setmana per tenir tuppers que portar a la feina i evitar caure en menjar ràpid, fàcil i poc sa com els processats, els congelats o els fregits.
  2. Distribueix bé els menjars: evita estar moltes hores sense menjar per evitar l’ansietat, que pot portar-te a recórrer a aliments menys saludables. Per això, és important mantenir una rutina d’horaris d’àpats amb diversos moments al dia per menjar.
  3. Assegura’t de menjar fruita i verdura: és important que la dieta tingui vegetals i fruites de temporada, ja que són baixes en calories, fresques, riques en aigua, fibra i vitamines.
  4. Evita l’excés de cafeïna: no és convenient abusar de la cafeïna, ja que pot causar acidesa estomacal, dificultats per dormir i ansietat. Sempre que puguis opta per opcions sense cafeïna.
  5. Tanca la porta a les màquines de vending: aquestes màquines normalment no tenen opcions saludables i per evitar-les pots portar els teus propis snacks per no caure en la temptació.
  6. Snacks saludables: precisament aquest picoteig entre hores és un pilar fonamental per evitar el temut efecte rebot. És important triar bones opcions d’snack que siguin saludables per evitar recórrer a menjar ultraprocesat o arrasar la nevera un cop arribem a casa si no hem menjat.
  7. Beu molta aigua: no oblidis la importància d’estar hidratat i tria l’aigua enlloc dels refrescos als àpats i al llarg del dia.
  8. Utilitza tècniques saludables a l’hora de cuinar: opta sempre per la planxa, el vapor, el forn, la graella i la barbacoa abans que els fregits o el menjar precuinat.
  9. Evita consumir alcohol o l’excés d’aquesta substància: l’alcohol porta moltes calories buides que et poden fer engreixar a banda de provocar deshidratació, per la qual cosa el més convenient és no prendre’n o, si no és possible, evitar fer-ho en excés.
  10. Moderació amb les postres i opcions nutritives: no passa res perquè en dies assenyalats caiguis en la temptació de les postres, però és important que sigui ocasional i que triïs l’opció més saludable i nutritiva. Pots substituir els gelats i pastissos per fruita seca o iogurts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa