El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Òmnium inaugura a Perpinyà la nova seu nacional de la Catalunya del Nord

Òmnium Cultural ha inaugurat aquest dissabte a Perpinyà la nova seu nacional de la Catalunya del Nord. El president de l’entitat, Xavier Antich, ha remarcat que l’objectiu d’obrir aquesta seu, que s’ubica a l’antiga Casa Camprodon, té com a objectiu “ampliar la difusió de la llengua i la cohesió social i fer front a l’augment de l’extrema dreta, que actualment governa Perpinyà”. Antich també ha destacat el suport d’Òmnium als ajuntaments de la Catalunya nord perquè “tenim una llengua comuna plena de matisos i patim conjuntament les conseqüències de viure amb uns estats que entenen la seva riquesa com una amenaça permanent”.

La nova seu també acollirà els 400 alumnes de català que participen dels cursos intensius que ofereix Òmnium a la Catalunya Nord. L’entitat ha aprofitat aquesta inauguració per fer una renovació de la junta. El president Guillem Dalmau i la vicepresidenta Montserrat Biosca, lideraran un equip format per Guillem Nivet, Jaume Pol, Frederica Moné, Joan-Miquel Forcade, Mercè Bonet, Laura Bertran, Annabel Brunet, Jacint Carrera, Guilem Caux, Bernat Connes, Bernat Cristòfol, Louis Dagues, Marthe Durand, Maria Lopez, Assumpció Montagut, Arnau Pol i Maria Antònia Prost-Soler.

Acte públic de la inauguració de la nova seu nacional d'Òmnium a la Catalunya del Nord | Òmnium
Acte públic de la inauguració de la nova seu nacional d’Òmnium a la Catalunya del Nord | Òmnium

Reivindicar els Països Catalans

L’obertura d’una nova seu a la Catalunya del Nord referma la voluntat d’Òmnium de reivindicar els Països Catalans i la nació completa com a marc estratègic. En aquesta línia, l’entitat treballa per desplegar la línia Joan Fuster d’enfortiment nacional, a través d’Òmnium Catalunya Nord, la presència d’Òmnium a l’Alguer i amb l’enfortiment de relacions i projectes amb Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear en el marc de la Federació Llull.

L’acte públic celebrat aquest dissabte a l’antiga Casa Camprodon de Perpinyà ha comptat amb membres de la Junta Directiva d’Òmnium i amb l’exconseller Lluís Puig; el senador, Jean Sol; la consellera regional, Eliane Jaricky i el vicepresident del Consell Departamental, Nicolas Garcia, entre d’altres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fa riure a abril 02, 2023 | 14:09
    Fa riure abril 02, 2023 | 14:09
    La Catalunya nord en el sentit de l'article no existeix i els països catalans ni t'ho explico. Són idees il·lusòries del nacionalisme català. El Rosselló és francès gràcies a la visió política d'ameba del molt poc il·lustre Pau Claris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa