El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vint ferits, un en estat crític, per l’incendi a un bloc de pisos de Salt

Una vintena de ferits en l’incendi a un bloc de pisos de Salt que s’ha produït aquest matí. D’aquests vint-i-un ferits, un està en estat crític, un altre en estat greu i la resta presenten ferides lleus després d’aquest greu incendi que continua cremant tot i que ja està controlat. El foc s’ha iniciat a primera hora del matí en un edifici situat al passatge de Roger de Llúria del municipi gironí de Salt. Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís a les 8:12 hores d’aquest diumenge i l’incendi ha afectat un dels pisos de la primera planta. Després ha avançat per la façana, afectant altres pisos segons ha informat l’agència de notícies Europa Press.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat deu dotacions dels Bombers, que a aquestes hores han aconseguit controlar l’incendi. Ara continuen treballant per apagar-lo definitivament. Pel que fa als ferits, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha activat vuit unitats per poder-los atendre. De la vintena de ferits, un està en estat crític, un altre en estat greu i la resta ferits lleus. Dues de les persones que han resultat ferides greus han caigut per la façana quan intentaven fugir del foc.

Un ferit crític, un en estat greu i una vintena de ferits lleus en l'incendi a un edifici de Salt / EP
Un ferit crític, un en estat greu i una vintena de ferits lleus en l’incendi a un edifici de Salt / EP

Confinament momentani dels veïns i afectació al forjat del pis cremat

En el bloc de pisos també hi havia onze persones més, que han estat confinades pels Bombers durant les tasques d’extinció. Han pogut sortir un temps després, quan la zona ja era segura. Un cop s’ha donat per controlat l’incendi, els Bombers juntament amb l’arquitecte municipal de Salt han revisat l’estat de l’edifici. Hi han detectat afectacions en el forjat del pis cremat de la primera planta i al pis de sota. Ambdós han quedat desallotjats pel perill que comporta aquesta mancança

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa