Una funcionària de Quatre Camins denuncia un pres per agredir-la sexualment

L'intern va abordar la dona en un lavabo i ja ha estat canviat de centre

Un reclús de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, va presumptament agredir sexualment aquest dilluns al matí una funcionària del centre. La dona, abordada al lavabo, se’n va poder despendre, va denunciar els fets als seus superiors i l’intern va ser aïllat preventivament. Més tard va ser traslladat a una altra presó en règim tancat i ha estat denunciat al jutjat de guàrdia, segons han confirmat fonts penitenciàries a l’ACN.

Segons ha explicat el sindicat CSIF en un comunicat, la funcionària estava en un lavabo exclusiu per a funcionaris, i tenia la porta una mica oberta perquè no hi havia llum, quan un intern va accedir-hi. La funcionària li va recriminar que fos allà i li va dir que sortís immediatament, però l’intern li va agafar la mà i la hi va ficar als pantalons, obligant-la a tocar-li els genitals. Quan la funcionària es va regirar i va aconseguir treure la seva mà, l’intern la va agafar per les espatlles perquè li fes un petó a la boca. La funcionària va aconseguir que finalment l’intern sortís del bany. Més tard, el mateix intern es va tornar a acostar a ella i la va convidar a la seva cel·la.

Segons el sindicat, tot i que no són habituals aquest tipus d’agressions sexuals, aquest és un símptoma del clima que es respira als centres. “No tots els presos són allí per delictes menors. El bonisme que pretén implantar l’administració penitenciària catalana no val per a tots els casos. No podem oblidar que a les presons hi ha persones molt perilloses”, assegura el sindicat.

Des de CSIF Presons declaren que “aquesta política disciplinària laxa que estan instaurant a les presons catalanes amb els presos conflictius fa que la seguretat de funcionaris i interns estigui en perill”. Segons Marea Blava, l’intern, de 48 anys, porta entrant i sortint de presó des dels anys 80, i sovint ha estat en règim tancat, el conegut com a primer grau. Aquest mateix dilluns va ser traslladat a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires.

Nou comentari