El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quatre doctorandes denuncien assetjament per part d’un catedràtic de la UPF

Quatre doctorandes han anunciat aquest dimarts assetjament laboral per part d’un catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), segons ha explicat el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) del Campus de la Ciutadella a través d’un comunicat difós a la xarxa social Twitter. Segons el text publicat, els fets haurien ocorregut mentre feien el seu doctorat. Les dones haurien comunicat la seva situació d’assetjament laboral al centre, però no van rebre “cap resposta efectiva” per solucionar el problema. Després de fer-se públic el comunicat la universitat li ha obert un expedient informatiu al catedràtic, del qual no n’ha transcendit el nom, i ha assenyalat que se’n farà el seguiment corresponent.

“La UPF va tenir coneixement d’aquest cas fa uns dies i va activar els procediments interns oportuns. Si s’escau, es faran les actuacions que siguin pertinents”, ha assegurat la universitat en un altre comunicat. El sindicat, per la seva banda, ha subratllat que el testimoni d’aquestes quatre dones del departament de Medicina i Ciències de la Vida no és l’únic i que hi ha “altres investigadores de la universitat també han patit situacions similars”. Per això, el SEPC ha donat el seu suport a les víctimes públicament i els ha ofert “ajuda per tot el que calgui” en el procés de denúncia d’aquests fets presumptament ocorreguts a la UPF.

“Una universitat inactiva”

Malgrat la resposta de la universitat, el sindicat ha lamentat que sigui “inactiva”. “Lluny d’oferir una solució a les víctimes i plantar cara al catedràtic es desentén de les agressions amb excuses buides, cosa que la converteix en còmplice”, han denunciat des del sindicat d’estudiants. La universitat es manté en el fet que va conèixer el cas d’aquestes quatre doctorandes fa uns dies i ja va activar els procediments oportuns.

Una de les aules de la UPF (ACN)
Una de les aules de la UPF (ACN)

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mano Dura. a febrer 15, 2023 | 13:01
    Mano Dura. febrer 15, 2023 | 13:01
    Em sembla q aquestes 4 doctorandes són més fines q la diarrea. Ja es verurà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa