El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La fugida de l’avió de Palma es podria haver organitzat a través de Facebook

La policia espanyola investiga si el surrealista incident d’aquest divendres a l’aeroport de Palma es va organitzar a través de Facebook. Segons fonts de l’agència EFE un grup d’aquesta xarxa social anomenat Brooklyn va publicar al juliol un text en què s’explicava com realitzar una acció similar a la que finalment ha succeït a Palma. Aquest grup, format per 15.000 marroquins, ha reivindicat l”èxit” de Palma assegurant que “no som un grup qualsevol sinó una llegenda”.

La policia continua buscant dotze dels vint-i-quatre passatgers fugats de l’avió que estan implicats en aquesta acció per entrar il·legalment a l’estat espanyol. L’aeronau feia el trajecte Casablanca-Istambul, és a dir, Marroc-Turquia, i divendres a la nit va aterrar d’emergència a Son Sant Joan per la indisposició d’un jove viatger, que suposadament tenia un coma diabètic. Durant l’espera fins que arribés l’ambulància es va produir una revolta a bord i diversos passatgers d’origen marroquí van abandonar l’avió, van córrer per les pistes de l’aeroport i van saltar les tanques de l’aeròdrom, el que va obligar a tancar la infraestructura durant més de tres hores (entre les 20.30 hores i les 00.00 hores).

“Nois, escolteu, la majoria vol emigrar. Seguiu aquest pla per al qual necessitem quaranta voluntaris”, comença el post de juliol que està investigant la policia. “Tots els nois de Brooklyn, que reservin un billet d’avió a Turquia que passi per Espanya”, continua el text abans de descriure els fets tal com finalment van succeir: “Un passatger insinuarà una malaltia i després fugireu tots“.

La publicació està sent analitzada pels experts de la unitat d’investigació de la policia nacional. L’autor del post és un jove de Casablanca, Y.S, que també està sent investigat. Els joves fugits, que encara estan sent buscats per les autoritats a Palma, seran acusats d’un delicte de desordre públic i una entrada il·legal a l’Estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa