El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La policia encara busca dotze passatgers fugats de l’avió de Palma
  • CA

La policia continua buscant 12 dels passatgers fugats de l’avió de l’aeroport de Palma. L’aeronau feia el trajecte Marroc-Turquia i divendres a la nit va aterrar d’emergència a Son Sant Joan per la suposada indisposició d’un jove viatger. Durant l’espera per l’ambulància, es va produir una revolta a bord i una vintena de passatgers d’origen marroquí van abandonar l’avió, van córrer per les pistes de l’aeroport i saltar les tanques de l’aeròdrom, cosa que va obligar a tancar la infraestructura durant més de tres hores (entre les 20.30 hores i les 00.00 hores). Durant les tres hores que va durar el tall es van haver de desviar avions a altres aeroports.

El grup Controladors Aeris parlava llavors d’esperes i desviaments un cop es va haver d’aturar l’aeroport per “seguretat”, ja que hi havia persones deambulant per les pistes. Segons IB3, la tripulació de l’avió va demanar aterrar a l’aeroport mallorquí per emergència per atendre un dels viatgers que tenia problemes de salut, concretament un suposat coma diabètic.

Policia Nacional i Guàrdia Civil ja han pogut detenir 12 dels passatgers fugats i ara investiguen si la fugida havia estat planificada abans o ‘improvisada’ sobre la marxa. La major part d’aquesta desena de detinguts es van produir ahir dissabte a Sa Cabaneta, a Marratxí, després que els arrestats saltessin les tanques de l’aeroport de Son Sant Joan i s’amaguessin per la zona. Un dels fugats, però, va ser interceptat més lluny al carrer de Manacor, ja entrant a Palma. Guàrdia Civil i Policia Nacional tenen constància que serien unes 23 o 24 persones les que haurien fugit de l’avió Airbus A320 d’Air Arabia Maroc i en quedarien, per tant, una dotzena per localitzar i arrestar. La incidència va obligar a tancar l’espai aeri i a desviar 13 vols de l’aeroport de Palma, cinc dels quals a l’aeroport de Barcelona-El Prat, segons Aena.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a novembre 07, 2021 | 18:11
    Josep novembre 07, 2021 | 18:11
    Sort que no eren terroristes, vista la ineptitut dels pikolets

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa