El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
S’enfronten a 24 anys de presó per atacar un prostíbul amb explosius
  • CA

Els set acusats de perpetrar els atacs amb explosius al macroprostíbul del la Jonquera (Alt Empordà) el desembre del 2012 s’enfronten a penes d’entre 4 i 24 anys i mig de presó. La fiscalia sosté que formaven una organització criminal que va dur a terme tres atemptats contra el ‘Paradise’ amb l’objectiu de “causar danys materials i personals al club” i “d’atemorir tots els seus treballadors, els clients i el seu propietari”. Un dels atacs va tenir lloc el 23 de desembre quan, segons la fiscalia, dos dels processats, tapats amb passamuntanyes i armats amb subfusells, van deixar un cotxe carregat amb explosius davant del local. “L’artefacte no va arribar a explotar per una fallada en el funcionament del detonador“, remarca l’acusació pública.

Segons l’escrit d’acusació de la fiscalia al qual ha tingut accés l’ACN, els set acusats formaven part d’una organització criminal que al llarg del desembre del 2012 va atacar el macroprostíbul de la Jonquera i va amenaçar el seu propietari. L’acusació pública sosté que el líder de la banda era un home que va morir el desembre del 2017 a Viladecans (Baix Llobregat) quan va esclatar una bomba col·locada al seu cotxe.

Sota la seva batuta, apunta la fiscalia, cadascun dels acusats tenia un “rol perfectament definit” dins l’organització criminal i van dur a terme fins a tres atemptats contra el ‘Paradise’ amb l’objectiu de “causar danys materials i personals al club” i “atemorir” treballadors, clients i el propietari de l’establiment.

El primer dels atacs recollits a l’escrit d’acusació va tenir lloc cap a les sis de la matinada del 12 de desembre quan dos dels acusats van anar al local a cavall d’una moto (robada a França dos anys abans i amb les plaques de matrícula canviades) i van llançar dos artefactes explosius que contenien TNT contra el prostíbul: “En van llançar un a la zona de magatzem que va arribar a explotar, causant danys“. En concret, la fiscalia apunta que va causar estralls valorats en 18.329,59 euros.

El segon artefacte el van llançar a uns cinc metres de la porta principal d’accés al ‘Paradise’ però no va arribar a explotar per una fallada en el mecanisme. “Acte seguit, van abandonar el lloc dels fets a cavall de la mateixa motocicleta amb la qual havien arribat“, exposa la fiscalia, que afegeix que van portar la moto fins al cementiri de Capmany i la van incendiar per eliminar proves.

Segons la fiscalia, els acusats van actuar sabent que a aquella hora el club estava obert: “Van actuar amb ànim de causar danys materials i acceptant la possibilitat de provocar, també, danys personals“. El llançament dels artefactes explosius va obligar a desallotjar el local i un restaurant veí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa