El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cau el sistema de DNI i la policia agafa les dades amb paper i bolígraf
  • CA

El sistema informàtic que gestiona els carnets d’identitat, els anomenats DNI, ha patit una caiguda aquest dimarts. La incidència ha afectat tot l’estat espanyol, segons ha confirmat la policia nacional a l’Agència Catalana de Notícies. De fet, aquestes mateixes fonts han admès des de Madrid que la web ha patit una caiguda i diverses incidències, però han insistit que s’han produït durant el matí de forma “puntual”. Pel contrari, al ministeri de l’Interior no consten incidències.

En canvi, l’Agència Catalana de Notícies (ACN) assegura que hi ha constància que aquesta mateixa tarda el cos de seguretat espanyol ha desconvocat cites concertades a través del telèfon. En el cas de les que no ha pogut desconcertar telefònicament, s’han hagut d’agafar les dades dels usuaris amb paper i bolígraf en algunes comissaries de Catalunya per tornar-los a cridar més endavant.

Es tracta d’una nova incidència informàtica, però no es pot confirmar que sigui per un atac extern. En els darrers dies s’han produït diverses incidències d’aquest tipus a Catalunya. De fet, un dels més sonats es va produir fa tot just una setmana a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que va patir un atac informàtic que va afectar els seus serveis interns. Fonts de la universitat van confirmar posteriorment que sabien qui era l’autor de l’atac informàtic i van assegurar que no cedirien a l’extorsió a canvi de recuperar documents.

La incidència va deixar sense funcionar els portals corporatius i va anul·lar l’accés a la xarxa des de les facultats i altres equipaments universitaris. També es van veure afectats altres serveis, com ara els accesos a les facultats. La universitat va procedir a informar els usuaris a través dels seus comptes de xarxes socials, i els va recomanar desconnectar tots els serveis vinculats a la Universitat Autònoma de Barcelona, inclòs el núvol, per evitar que aquesta infecció s’estengués.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jubilat a octubre 19, 2021 | 20:18
    Jubilat octubre 19, 2021 | 20:18
    Poques cose hi ha més vulnerables que els dispositius electrònics. Sort que jo ja tinc el DNI definitiu.
  2. Icona del comentari de: Tano a octubre 20, 2021 | 06:33
    Tano octubre 20, 2021 | 06:33
    El que no passi a Escaña, no passa enlloc.
  3. Icona del comentari de: Harrymadas a octubre 20, 2021 | 08:31
    Harrymadas octubre 20, 2021 | 08:31
    buenoooo...hay que ser merluzos , los sistemas no se "caen", o son operaciones de mantenimiento , actualizaciones, o apagado voluntario y también claro está, el hackeo , en este caso, el fin sería el robo de identidades , y "venta" de paquetes al mejor postor . En españa hay otra opción más , Pepe gotera y Otilio que hayan eliminado algún nodo en alguna obra ....
  4. Icona del comentari de: Piolines catetos a octubre 20, 2021 | 09:12
    Piolines catetos octubre 20, 2021 | 09:12
    Però ja saben escriure?...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa