Un atac informàtic deixa la UAB sense serveis corporatius

Els responsables de sistemes del rectorat hi treballen des d'aquest matí

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha patit aquest dilluns al matí un atac informàtic que ha afectat els seus serveis interns. Fonts de la universitat han explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que encara no s’ha pogut saber quin és l’origen de l’anomalia, i els responsables de sistemes del rectorat treballen des d’aquest matí per detectar-la.

El cas és que, de moment, no funcionen els portals corporatius i s’ha anul·lat l’accés a la xarxa des de les facultats i altres equipaments universitaris, si bé no s’han vist afectats altres sistemes com els punts de control d’accés, entre d’altres. La universitat ha decidit informar els usuaris a través dels seus comptes de xarxes socials, i els recomana desconnectar tots els serveis vinculats a la Universitat Autònoma de Barcelona, inclòs el núvol, per evitar que aquesta infecció s’estengui. I això no és tot: es demana que si algun usuari ha rebut un fitxer anomenat http://Readme.READ i que s’ha desat a l’escriptori, així com fitxers amb extensió .uab, s’apaguin els ordinadors i s’avisi al servei informàtic.

La UAB ha patit aquest atac informàtic setmanes després que la universitat ocupés diversos titulars i fos motiu de debat a les xarxes socials per un macrobotellot que va acabar amb moltes destrosses i fins i tot amb una denúncia per agressió sexual. Alguns estudiants que viuen a la universitat asseguren que algunes persones van entrar a les residències i van robar els objectes personals d’altres joves.

El Departament d’Interior va defensar que els Mossos d’Esquadra no intervinguessin en aquell macrobotellot per una qüestió de proporcionalitat. Va assegurar que allà dins hi havia milers de joves i que enviar agents dels Mossos d’Esquadra hagués pogut ser perillós. Sí que va defensar, però, que la policia catalana va aconseguir assabentar-se que estava convocada aquesta festa i va aconseguir que molts joves no arribessin a accedir-hi.

Comentaris

    LlunyDeCat 11/10/2021 2:48 pm
    És evident que els qui han fet l'atac són els Espanyols. Potser simplement llur Gestapo-SS: CNI, PN, GC.

Nou comentari