El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Continuen actius els tres incendis amb més de 2.000 hectàrees cremades
  • CA

Els tres focs originats ahir continuen actius. El primer, a Castellar de la Ribera, al Solsonès, ha afectat ja més de 400 hectàrees, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El segon incendi, a la Corbera d’Ebre, també ha arribat a les 360 hectàrees, mentre que el de Baldomar, el més greu, a Artesa de Segre, hi ha una afectació de 1.300 hectàrees.

Ara mateix, segons els Bombers, hi ha 62 vehicles terrestres i 8 aeris treballant en l’incendi de Baldomar, a Artesa de Segre. A Corbera d’Ebre (Terra Alta) n’hi ha 42 de terrestres i 2 aèries, mentre que a Castellar de la Ribera (Solsonès), hi ha 28 vehicles terrestres i 6 aeris. El de Baldomar té una potencialitat de 20.000 hectàrees i durant la matinada s’hi ha treballat amb màxima intensitat per reduir el flanc dret, que és el més potencial, i que està a prop de Vilanova de Meià. També hi ha un total de 200 efectius de la UNitat Militat d’Emergències als focs de la Noguera i el Solsonès. Hi ha 400 bombers mobilitzats, i la Generalitat ha demanat ajuda als bombers d’Andorra i als d’Aragó.

Columna de fum de l'inendi a Corbera d'Ebre al costat de dos aerogeneradors / ACN
Columna de fum de l’inendi a Corbera d’Ebre al costat de dos aerogeneradors

Hi ha una gran preocupació per l’incendi al Solsonès, que ja ha cremat unes 400 hectàrees, ja que és el que té més potencial de superfície per cremar i més terreny. Pel que fa a l’incendi d’Artesa de Segre, ja té unes 1.300 hectàrees afectades i té un creixement de fins a les 5.000 hectarèes, molt per sota de les 20.000 previstes aquest matí un cop estabilitzat la part dreta.

El pla per controlar l’incendi de Cobera d’Ebre és sacrificar 50 hectàrees més per poder-lo confinar i estabilitzar a la carretera TV-7333. Per tant, l’objectiu final és que es cremin 410 hectàrees en aquesta zona que ja està controlada en dos terços de l’incendi. Es preveu tenir-lo controlat aquest dijous al vespre.

Activitat constant durant la nit

De fet, aquesta nit prop d’un centenar de dotacions de Bombers de la Generalitat han estat atacant tots els incendis actius que es van originar ahir. Concretament, a Baldomar hi han treballat 62 dotacions, on s’hi han incorporat dues seccions de la Unidad Militat de Emergencias, mentre que a Corbera d’Ebre, ho han fet 53.

També s’ha ordenat confinar a alguns nuclis del terme d’Artesa de Segre, com ara Clua i a Alòs de Blagues. Una vintena de persones han decidit marxar de Clua per prudència i s’instal·laran en unes ubicacions habilitades. Alhora, s’han evacuat 54 persones que hi havia a una casa de colònies.

Crida als pagesos perquè llaurin els camps

Els Bombers fan una crida als pagesos de la zona perquè col·laborin en llaurar els camps de la zona per aconseguir controlar els incendis i evitar la seva expansió. Ajudarà al fet que les flames perdin la seva intensitat. Tot i això, qui vulgui anar demà a les seves granges per treballar primer hauran de personar-se al Centre de Comandament de Bombers, ubicat al Parc de Bombers d’Artesa de Segre, ja que només podran accedir a les seves propietats acompanyats per agents del cos, que en garantiran la seguretat.

Per fer front a la jornada d’avui, els Bombers van activar ahir el pla M2, que es basa en el fet que tots els efectius del cos hauran de presentar-se al seu parc per treballar, sempre i quan hi hagi vehicles disponibles per fer-ho.

El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, alertava aquesta setmana de la perillositat que pot comportar incendis com els d’ahir. Ho va atribuir la poa pluja que hi ha hagut durant els últims dos hiverns, i va posar d’exemple zones com l’Anoia o el Garraf com a punts que perillen.

Més notícies
Les temperatures d'aquest juny seran molt elevades / Pixabay
Alerta méteo: Les temperatures continuen pujant a les portes de l’estiu
Notícia: Alerta méteo: Les temperatures continuen pujant a les portes de l’estiu
Comparteix
Les comarques de Catalunya viuran un cap de setmana solejat i amb màximes de més de 30 graus
Incendis al nord d'Atenes | Europa Press
Bombers alerta del risc d’incendis a causa de la sequera aquest estiu
Notícia: Bombers alerta del risc d’incendis a causa de la sequera aquest estiu
Comparteix
El cap del Grup d'Actuacions Forestals augura una temporada "complicada"
El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró | ACN
Puigneró respon Elena: “Rescatar l’Autopista del Garraf no és la solució”
Notícia: Puigneró respon Elena: “Rescatar l’Autopista del Garraf no és la solució”
Comparteix
El vicepresident del Govern considera que la problemàtica de l'AP-7 s'ha d'abordar de forma integral
El peatge de la C-32 sud, l'autopista del Garraf, en una imatge de l'abril del 2022 / ACN
Elena planteja rescatar l’autopista del Garraf per descongestionar l’AP-7
Notícia: Elena planteja rescatar l’autopista del Garraf per descongestionar l’AP-7
Comparteix
El conseller d'Interior demana col·laboració ciutadana en la campanya per evitar incendis forestals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa