El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El primer incendi d’estiu crema 500 hectàrees, amb un potencial de 20.000
  • CA

És possible que estiguem davant del primer gran incendi de l’estiu. A hores d’ara 60 dotacions de Bombers treballen en l’extinció d’un incendi al nucli de Baldomar, a Artesa de Segre. Sis d’elles són aèries. Protecció Civil ha demanat a la població de la Clua, la més propera a l’incendi, que tanqui totes les portes i finestres perquè el vent empeny el fum en la seva direcció. El foc s’ha desencadenat a les 13:11 hores i ja 500 hectàrees amb un potencial de fins a 20.000 hectàrees, entre boscos i conreus. Per tal d’evitar perills a les poblacions del voltant s’ha demanat a les granges que es confinin.

El pla Infocat està activat en estat d’alerta per aquest incendi forestal que podria ser el primer gran incendi de l’estiu. El cos d’emergències està treballant amb aigua al flanc dret per evitar que s’obri cap a la vall del Segre i amb maquinària pesada a l’esquerre, que evoluciona bé. La regidora de Pobles Agregats, Educació i Comerç del municipi, Cristina Dil, ha explicat que el vent ha dirigit el foc cap a la muntanya i cap a la vall d’Ariet, pel que s’ha decidit evacuar per precaució la trentena de veïns del nucli agregat de la Clua. Dil ha assenyalat que la temperatura en aquesta zona era de 40 graus quan s’ha declarat l’incendi.

També es llauraran els camps per tal d’alentir l’avenç de les flames, que per ara estan descontrolades. Actualment el foc ja està afectant l’Espai d’Interès Natural de la Serra del Montsec, pel que el cos d’emergències està preocupat per la seva evolució.

Incendi simultani a Corbera d’Ebre

En paral·lel al gran incendi d’Artesa de Segre, també se n’ha declarat un a Corbera d’Ebre, a la Terra Alta. Els Bombers han rebut l’avís a les 14:53 i ara mateix hi treballen 23 dotacions terrestres i 2 aèries. Hi ha 50 hectàrees afectades per aquest incendi que s’ha produït en un terreny majoritàriament forestal. Tot i això, els bombers estan treballant en un perímetre preventiu d’unes 200 hectàrees.

Justament abans que es declarés aquest incendi se n’ha produït un altre a la Morera de Montsant, al Priorat, a prop d’Escaladei. Els Bombers han insistit que la situació en aquest cas no representa cap amenaça i només hi treballen cinc dotacions terrestres.

Catalunya afronta una de les campanyes forestals més llargues i complicades

Els Serveis d’Emergències afronten una de les campanyes forestals més complicades i llargues dels últims anys per la poca pluja que hi ha hagut a l’hivern i l’onada de calor extrema que hem tingut l’última setmana. En aquest context s’eleva el risc d’incendi arreu de Catalunya a partir d’ara. Això vol dir que podríem encadenar incendi rere incendi, com ha passat amb el d’aquest dimecres i el d’ahir dimarts a Celrà.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que s’incrementaran en més de 5.000 els servidors públics i hi haurà 40 mitjans aeris i 16 drons dels Agents Rurals. Ho ha anunciat en un acte a l’Aeroport de Sabadell. Fins aquest mes de juny s’han registrat 285 incendis forestals i s’han cremat exactament 607 hectàrees de bosc. Aquesta és la xifra més alta des del 2012.

“Encarem una de les campanyes més dures i llargues dels darrers anys, portem molt de temps amb poca pluja i una calor extraordinària, però a l’hora amb temperatures mínimes molt altes i una sequera extrema”, ha assegurat Elena, que ha assenyalat que l’hivern ha estat especialment sec a l’eix Noguera-Bages i a l’Anoia i el Garraf. En aquestes zones és més probable que hi hagi incendis.

La campanya forestal ja porta 20 dies en marxa i es preveu que sigui una de les més complicades dels últims anys. “Venim d’un hivern sec, que ve d’un altre hivern sec”, ha lamentat Elena. El conseller ha anunciat 500 contractes temporals, entre els quals 360 ajudants d’ofici forestals, 65 operadors de control i mig centenar de conductors, personal tècnic i administratiu per combatre aquest alt risc d’incendis constants.

Més notícies
Gran incendi en una fàbrica de PVC a la Garriga
Notícia: Gran incendi en una fàbrica de PVC a la Garriga
Comparteix
Els Bombers treballen perquè el foc no es propagui
Incendis al nord d'Atenes | Europa Press
Bombers alerta del risc d’incendis a causa de la sequera aquest estiu
Notícia: Bombers alerta del risc d’incendis a causa de la sequera aquest estiu
Comparteix
El cap del Grup d'Actuacions Forestals augura una temporada "complicada"
En marxa la campanya de prevenció d’incendis de l’AMB a Collserola i als boscos metropolitans
Notícia: En marxa la campanya de prevenció d’incendis de l’AMB a Collserola i als boscos metropolitans
Comparteix
El període de vigilància activa s’iniciarà el 6 de juny, amb l’activació de la majoria de torres de guaita
Massiel, molt crítica amb Chanel abans d'Eurovisió - TVE
Declaracions incendiàries de Massiel contra Chanel abans d’Eurovisió
Notícia: Declaracions incendiàries de Massiel contra Chanel abans d’Eurovisió
Comparteix
La cantant reconeix obertament que no li agrada la cançó de la catalana, a qui acusa de no saber vocalitzar

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a juny 15, 2022 | 21:37
    Manel juny 15, 2022 | 21:37
    Els p.fumadors sempre deixant el regalet...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa