El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Declaracions incendiàries de Massiel contra Chanel abans d’Eurovisió
  • CA

Chanel s’enfrontarà al repte més important de la seva carrera aquest dissabte, quan representi Espanya amb SloMo a la gran final d’Eurovisió. De moment ocupa el cinquè lloc en el rànquing de possibles guanyadors que han generat les cases d’apostes, que tenen clar que acabarà entre els deu primers classificats sí o sí. La seva és una de les posades en escena més brillants gràcies a una coreografia que pot ajudar-la molt a cridar l’atenció dels teleespectadors.

Fins llavors, són molts els famosos que han volgut opinar sobre la seva candidatura abans, fins i tot, de veure-la actuar. Entre ells? Massiel és l’única espanyola que ha guanyat Eurovisió, el que va fer 54 anys enrere de la mà d’un La la la que encara es recorda. Això li ha donat ales per opinar públicament sobre Chanel, a qui no ha deixat en molt bon lloc.

Preguntada sobre què li sembla la seva proposta, en un primer moment va ser molt clara tot i estar en un plató de TVE (la cadena que va organitzar l’elecció de la Chanel): “El festival l’hauria de guanyar Ucraïna“, deia tot menyspreant la candidatura de la catalana. L’allau de crítiques va ser tan potent, que poc després va veure’s una mica forçada a intentar arreglar-ho… però, finalment, va decidir continuar amb els seus comentaris negatius fins al punt de mostrar-se encara més crítica amb ella: “Si guanya Espanya, collonut i aplaudirem tots. Ara bé, a mi no m’agrada la cançó… Chanel era una marca de roba molt important i ara és una noia que balla molt bé. Ho fa molt bé, però segur que jo pronuncio millor. Crec que si cantés jo, se m’entendria el que dic”.

Com era d’esperar, la xarxa s’ha omplert de crítiques ferotges contra ella per criticar la pronunciació de la catalana d’origen cubà. I és que, en el seu cas, la seva cançó més famosa no oferia moltes complicacions tenint en compte que l’única cosa que feia era repetir la paraula la. Què li han dit? “No entenc aquesta actitud de Massiel en contra de la representant espanyola d’Eurovisió“, “Massiel criticant Chanel quan la seva lletra a Eurovisió va ser La, la, la, la, la, la. Has de mofar-te d’aquesta senyora” o “Vergonyosa la seva actitud“.

Massiel reconeix que creu que hauria triomfat més si no hagués anat a Eurovisió

Després de 54 anys, la cantant ha reflexionat molt sobre la seva participació en el festival. Guanyar Eurovisió va ajudar-la a fer-se un nom internacionalment, encara que és cert que en aquella època no era tan fàcil arribar fora de les nostres fronteres com ara. De fet, ara hi pensa i creu que va equivocar-se en acceptar participar-hi. Per què? Ho justifica amb un argument una mica estrany: “Crec que la meva carrera hagués estat millor si no hagués anat al festival. He fet una carrera molt diferent i molt difícil després d’aquella victòria”. Creu que si no hi hagués anat, ara estaria a Amèrica: “No hauria tornat i ningú no m’hauria criticat”.

La cantant va dir-ho obertament durant una entrevista a TVE aquesta setmana, en la que va reconèixer que ella va ser escollida representant d’Espanya com a solució d’última hora perquè, inicialment, era Joan Manel Serrat el candidat seleccionat. En ser preguntada sobre si creu que va ser la justa guanyadora d’aquella edició, assegura que no en té ni idea: “Ara dic tot això, però realment no em penedeixo d’haver-hi anat“. Unes declaracions contradictòries, però que deixen clar que no guarda molt bon record d’aquella experiència perquè creu que va marcar massa la seva carrera i no va permetre que avancés tant com a ella li hauria agradat.

Més notícies
Roger Argemí pot guanyar l'Eurovisió per a llengües minoritàries - TV3
Una ‘Eurovisió’ alternativa on pot triomfar el català
Notícia: Una ‘Eurovisió’ alternativa on pot triomfar el català
Comparteix
L'igualadí Roger Argemí representarà Catalunya en el festival Liet aquest vespre, un concurs musical per a llengües minoritàries
Controvèrsia pel vestit de Chanel a 'Eurovisió' - TVE
Fúria contra Chanel per participar a ‘Eurovisió’ vestida de torera
Notícia: Fúria contra Chanel per participar a ‘Eurovisió’ vestida de torera
Comparteix
Palomo Spain ha dissenyat el 'look' de la catalana per al festival, el que ha generat moltíssimes crítiques
Escenari PalaOlimpico de Torí : Louise Bennett
‘Eurovisió’ ja perfila els seus finalistes
Notícia: ‘Eurovisió’ ja perfila els seus finalistes
Comparteix
Amb la gala del passat dimarts i la d’aquesta nit es confeccionarà la gran final del festival del proper dissabte
Kalush Orchestra a la Turquoise Ca rpet de Torí : Andres Putting
Expectatives i temors per guanyar Eurovisió
Notícia: Expectatives i temors per guanyar Eurovisió
Comparteix
Les 40 candidatures del festival d’Eurovisió d’enguany ja ho tenen tot a punt per a les dues semifinals i la final del dissabte que ve

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Una a maig 13, 2022 | 16:17
    Una maig 13, 2022 | 16:17
    No és l'única espanyola que ha guanyat Eurovisió, també ho va fer la catalana Salomé amb aquella de " Vivo cantando "
  2. Icona del comentari de: Luna Barceló a maig 14, 2022 | 11:07
    Luna Barceló maig 14, 2022 | 11:07
    Massiel que va guanyar amb una cançó escrita per uns catalans, la va cantar després que Marisol digués que no i la va guanyar amb mangarrufes... tothom ho sap. Zafiro va fer i desfer per no perdre el que havia invertit... Massiel podrà vocalitzar molt bé, segons ella mateixa, però sempre ha estat un petarda només cal veure la llista de cançons que ha cantat. M'agradava més Congratulations! jejeje
    • Icona del comentari de: Ramón a maig 16, 2022 | 21:38
      Ramón maig 16, 2022 | 21:38
      No oblidem que le discografía de massiel es de 1965 fins 1998 aproximadamente, tenin en compe que ha estar editan discos Durant 33 anys, jo crec que no se le pot menysprear, la canso la, la, la va se aceptada per serrat, no es una mala canso, cal esciltar las lletras, el la, la, la es el estribillo, no es tota la canso. La, la, la, congratulations de cliff richard tambe es molt bona, la va treura en castella i amb engles, amb castella no va vendré gents, amb inglés molt

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa