El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els professors intenten assaltar el Saló de l’Ensenyament
  • CA

Els vaguistes han desconcertat fins i tot els mateixos sindicats organitzadors de la manifestació en intentar entrar al recinte del Saló de l’Ensenyament. Els manifestants s’han desviat de la ruta oficial i han intentat entrar a la força al recinte per reclamar la dimissió del conseller d’Educació. La policia ha hagut d’intervenir tancant les portes davant l’allau i els manifestants han intentat fer caure les tanques. La tensió ha pujat un esglaó, com ja va passar aquest dimarts, però per ara no s’ha traduït en càrregues.

Alguns dels manifestants han ideat una estratègia per entrar al Saló: aprofitar que són docents per demanar entrades gratuïtes. Aquest matí un grup de professors ha accedit al recinte i ha impedit la inauguració del conseller Cambray, que finalment ha traslladat la seva compareixença a la seu d’Educació després de dues hores de retard.

Canvis al currículum

En aquesta roda de premsa sorpresa del conseller, Cambray hi ha anunciat la moratòria d’un any del canvi de currículum. Aquesta mesura no ha frenat els sindicats, que han protagonitzat una segona jornada de vaga multitudinària.

Els sindicats han acusat el Govern de mentir “des del començament”, ja que Educació els va assegurar que l’aplicació del nou currículum “no es podia ajornar”. La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha assegurat que la reculada d’Educació és fruit de la pressió al carrer. “Ara proposen una moratòria d’un any perquè veuen el seguiment de la vaga”.

El departament d’Educació ha xifrat en un 15% el seguiment del segon dia de la vaga a les escoles públiques –la meitat que aquest dimarts– i del 7,6% a les concertades, que només s’han sumat a les dues primers jornades de protestes.

L’inici de curs es manté

Cambray ha assegurat que l’avançament de l’inici de curs es mantindrà perquè no hi ha raons objectives per fer marxa enrere. El conseller ha insistit que la mesura està avalada per nombrosos estudis validats pel Consell escolar i que estan negociant amb els centres i les entitats la millor manera de posar en pràctica les activitats gratuïtes que es faran durant les tardes del mes de setembre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a març 16, 2022 | 13:50
    JordiP març 16, 2022 | 13:50
    Vaja docents. Aixó és el que ensenyen? Violència?
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 16, 2022 | 20:55
      Pere Llimonera i Citronell març 16, 2022 | 20:55
      Pues claro, "JordiP", es normal que ocurra; es lo que se ha sembrado durante décadas en Catalunya... "Cría Cuervos y te sacaran los ojos"... Al igual que los USA crearon a los Talibanes y al ISIS y luego se les desmadraron, parte de la Burguesía Extractora creo y se invento hace siglo y pico una sociedad Catalana nueva dirigida por ellos basada en falacias Históricas, supremacismo y radicalismo; y este es el Resultado... Una secesión, es precisamente, lo que buscan esa parte de la Burguesía Extractora Catalana, los que quieren eternizar los chanchullos, Chiringuitos y 'Mangoneigs', para N0 tener a NaDie por encima que les controle, vigile y juzgue sus fechorías... Es todo una Mentira, un engaño diseñado por parte de la Burguesía Extractiva para llevarse el "Peix al Cove" por la cara sin que nadie les pida cuentas por delinquir... A una parte de la Oligarquía Explotadora y Extractora le pareció posible "actualizar" la sociedad Catalana de finales del siglo XIX y principios del siglo XX : Amos, "Massovers" y populacho controlado mediante Historia Inventada y cultura impostada; y una autarquía tipo 'Bielorrusia', donde el bacalao lo cortaran cuatro y poco mas... Y con total impunidad, claro... Y aún están en ello... Ahora bien, ya se huelen que se han pegado, y van a pegar aun mas, un morrón de cuidado... A partir de la 'Transición', como el adoctrinamiento era un pilar fundamental (Plan 2000 de Pujol, etc.) para adormir y llevar al redil al pueblo catalán, llenaron la Educación de radicales abducidos y adoctrinados, para que ellos también adoctrinaran y abdujeran a los chicos... El resultado es lo que pasa hoy en Catalunya: un sociedad rota, en crisis, arruinada, con un conflicto político-social enorme y con multitud de elementos como estos "profesores" que recurren al "pensamiento mágico" y al comportamiento totalitario y cafre cuando no se aceptan sus deseos, Fantasías, y objetivos quiméricos... Es un tipo de gente que abunda en la 'Escola' Catalana surgida y auto-alimentada de la inmersión y el adoctrinamiento... Muchos de ellos, abducidos Zaleotes radicales y sectarios de esa "supuesta Izquierda", que son realmente ultra-derechistas totalitarios, creyentes del Dogma de Fe de Patrias Inventadas, y con un nivel pobrismo de pensamiento, ética y actitud Democrática... "De aquellos barros... estos lodos".
  2. Icona del comentari de: Quins paios a març 16, 2022 | 14:38
    Quins paios març 16, 2022 | 14:38
    Per no començar les classes una setmana abans són capaços de tot, inclús d'emprar la violència.
  3. Icona del comentari de: Miquel a març 16, 2022 | 14:50
    Miquel març 16, 2022 | 14:50
    Com sempre en aquest pais, res es el que sembla. Si es per atacar Catalunya i desprestitjarla, destruirla, embolicar ho tot, si apunten del govern, dels sindicats i els aprofitats. El cas es que el país sempre acabi perdent.
  4. Icona del comentari de: rm a març 16, 2022 | 15:56
    rm març 16, 2022 | 15:56
    ganduls
  5. Icona del comentari de: Calen millores a març 16, 2022 | 18:52
    Calen millores març 16, 2022 | 18:52
    Ostres profes, semblàveu adolescents després d'una nit de borratxera. Aquests heu d'educar els nostres fills I néts? Canvis als sindicats I millor formació dels mestres. Als instituts cal deixar de ser el lloc de treball dels llicenciats que no troben una altra feina. Poca ptedagogia tenen, així està el jovent: molt fracàs, molta desilusió, molyt passotisme...
  6. Icona del comentari de: Nois joves I violents a març 16, 2022 | 18:56
    Nois joves I violents març 16, 2022 | 18:56
    És clar que la majoria de mestres I professors no segueixen la vaga. No pot ser que els docents d'un país es comportin així. Es veuen molt joves, eren prfessors?
  7. Icona del comentari de: La realitat a març 16, 2022 | 23:32
    La realitat març 16, 2022 | 23:32
    Tots els polítics de junts, els pijos criats en l,Antiga CIU, els hi sua l,educació pública, ells porten els seus fills a col.legis d,èlit on el q menys es parla es el català
  8. Icona del comentari de: Enjordi a març 17, 2022 | 06:35
    Enjordi març 17, 2022 | 06:35
    Que podem esperar del alumnat amb uns educadors així. Penós i fastigós

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa