El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La proposta de Cambray sobre els currículums no frena els sindicats
  • CA

Nova demostració de múscul dels sindicats. Després de forçar el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a ajornar la inauguració del Saló de l’Ensenyament i traslladar la seva compareixença a la conselleria, els sindicats han tornat a prendre el carrer. Paral·lelament a la manifestació dels sindicats, el conseller compareixia per anunciar que permetrà a les escoles no canviar el currículum l’any vinent i fer-ho més endavant. Cambray ha assegurat que el canvi de currículums és “imposat” per la LOMLOE. Això, però, no ha frenat els vaguistes, que subratllen la necessitat que el conseller dimiteixi pel seu “autoritarisme” i “menyspreu” als treballadors.

La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, assegura que el Govern “ha mentit des del començament” perquè que els van dir que el currículum “no es podia ajornar”, ha dit. “Ara proposen una moratòria d’un any perquè veuen el seguiment de la vaga”, ha assenyalat. En paral·lel, ha reiterat la seva demanda que sigui Pere Aragonès qui es faci càrrec de la negociació.

Segon dia de vaga dels professors / Ivet Núnez

A més, el canvi de currículums és només una de les reivindicacions dels sindicats, que exigeixen la reversió de les retallades que arrosseguen des de fa una dècada, la inversió del 6% del PIB en educació i la retirada de l’ordre de canvi de calendari. La majoria de sindicats convocants -a excepció de La Intersindical- demanen també la retirada de l’obligatorietat del C2 de català per fer classe.

La manifestació ha començat a la plaça dels Països Catalans, a l’Estació de Sants, on poc a poc han anat concentrant-s’hi els vaguistes fins a omplir-la. La manifestació s’ha posat en marxa cap al Saló de l’Ensenyament, on un altre grup de manifestants els espera després d’haver fet boicot a la inauguració. La manifestació ha avançat a poc a poc per Plaça Espanya, plena a vessar, fins a entrar al recinte del Saló de l’Ensenyament. Segons les proclames dels sindicats, el recompte de manifestants podria acostar-se als 40.000. En paral·lel, arreu del país s’hi estan celebrant manifestacions per reclamar la protecció de l’educació pública.

Les dades de seguiment d’aquesta segona jornada de vaga han estat, segons Educació, del 15% a l’escola pública i el 7,67% a la concertada. En canvi, els sindicats asseguren que el seguiment és del 57% a les escoles públiques, la “segona jornada amb més seguiment de la història” de les vagues educatives. “El conseller fa maniobres de distracció però no es mou de les seves propostes”, ha explicat el portaveu del sindicat de professors de secundària.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La vieja historia a març 16, 2022 | 12:36
    La vieja historia març 16, 2022 | 12:36
    Si se da más dinero a los sindicatos, callarán. Es lo que siempre hacen.
    • Icona del comentari de: No estàs ben informat/da. a març 16, 2022 | 13:47
      No estàs ben informat/da. març 16, 2022 | 13:47
      Però el problema continuarà pels alumnes, pels pares, pel professorat, per la direcció. No va de sindicats, aquesta vegada.
      • Icona del comentari de: Santa ignorancia a març 16, 2022 | 15:25
        Santa ignorancia març 16, 2022 | 15:25
        Que inocente eres.
  2. Icona del comentari de: Ja s'ho farà. a març 16, 2022 | 12:43
    Ja s'ho farà. març 16, 2022 | 12:43
    Ningú li fa cas, ja. Li han perdut el respecte. És un cadàver polític. Al Jiménez Cambray l'haurien de traure de l'escenari abans de que tot el govern hi prengui mal.O no, per ells fan.
  3. Icona del comentari de: Aneu fent, aneu...Ja no es pot resistir tant maltracte a març 16, 2022 | 12:50
    Aneu fent, aneu...Ja no es pot resistir tant maltracte març 16, 2022 | 12:50
    Es deu pensar que vivim en un món virtual el Cambray. Se salta qualsevol trobada amb els implicats, desde que és conseller. I els canvis el regala a la societat des dels medis de comunicació i ...sorpresa, sorpresa, els directors i els profes que miren la tele poden escoltar els titulars del que hauran de fer amb l'alumnat, La forma i el contingut l'hauran de conèixer per liuraments en capítols, com una telesèrie d'ensenyament.
  4. Icona del comentari de: Anònim a març 16, 2022 | 13:57
    Anònim març 16, 2022 | 13:57
    Això no és una vaga d'educació. Que no us enganyin, es del juntaires contra esquerra, tot i que intenten que sigui encoberta, se'ls veu el llautó a la dreta catalana, que encara no ha paït perdre poder. Per cert, la Borràs porta 395 dies de presidenta, quant aixecarà la DUI???
  5. Icona del comentari de: Miquel a març 16, 2022 | 14:55
    Miquel març 16, 2022 | 14:55
    Han aprofitat el 25% per enredar la troca. Fixeu vos en les banderetes. Ccoo, Ugt, el anarquistes, bla, bla, bla. Els de sempre. El cas es que el país perd.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa