El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La vacuna catalana busca voluntaris per als assajos de la següent fase
  • CA

La vacuna d’Hipra contra la Covid-19, creada a Catalunya, ja està preparant una nova fase d’assaigs clínics que permeti un avenç cap a la seva sortida al mercat. Per aquest motiu, diversos centres mèdics i fundacions de Catalunya i l’Estat estan buscant voluntaris per avaluar l’efectivitat d’aquest vaccí. Les persones amb les quals es vol testar aquesta vacuna són els majors de divuit anys que hagin rebut la vacuna de Pfizer fa sis mesos o més. Els participants en l’assaig estaran sotmesos a un seguiment d’un any de durada per conèixer la seguretat del vaccí i la seva resposta immunitària.

La realització d’aquest assaig de la vacuna ha estat aprovada pel Comitè d’Ètica de l’Hospital Clínic de Barcelona i està sent avaluada per l’Agència Espanyola del Medicament i els Productes Sanitaris. Alguns dels equipaments catalans als quals es durà a terme l’assaig són els següents: l’Hospital Josep Trueta de Girona, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’Hospital Clínic de Barcelona.

La vacuna d’Hipra és la més avançada en tot l’Estat i ara entra a la fase IIb/III. En aquest estadi, el vaccí es prova amb un nombre més ampli de població. La vacuna catalana presenta un gran avantatge respecte a la de Pfizer, Moderna o AstraZeneca, ja que es pot conservar a una temperatura d’entre 2 i 8 graus. Aquest fet facilita el seu manteniment i la seva distribució.

L’empresa Hipra va rebre a un ajut econòmic de 14,7 milions d’euros per part del Centre de Desenvolupament Tecnològic i Industrial amb l’objectiu d’avançar en els assajos de la vacuna catalana. La institució que ha realitzat la inversió depèn directament del ministeri de Ciència i Innovació.  L’empresa gironina ja ha signat alguns acords per subministrar aquesta vacuna a altres estats, com és el cas del Vietnam. Aquest país va sol·licitar 50 milions de dosis del vaccí. La farmacèutica catalana podrà començar a distribuir-lo un cop hagi completat les quatre fases dels assaigs i els responsables del govern vietnamita autoritzin el seu subministrament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa