El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Vietnam serà el primer client de la vacuna catalana
  • CA

La farmacèutica catalana Hipra ha firmat un acord per al subministrament de 50 milions de dosis de la vacuna contra la Covid al Vietnam. L’acord, signat el passat dissabte, es farà efectiu un cop s’hagin fet estudis clínics locals i hagin obtingut l’autorització dels responsables del govern vietnamita. Segons un comunicat d’Hipra, la vacuna ha despertat l’interès dels sanitaris del Vietnam per la fórmula que utilitza, basada en proteïna recombinant. La fórmula és la mateixa que s’utilitza des de fa dècades en altres vacunes, com ara la de la grip, i per tant ha demostrat ser un procediment segur. Un dels avantatges d’aquesta vacuna respecte altres vaccins com Janssen, Pfizer, Moderna o AstraZeneca és que es conserva entre 2 i 8 graus, el que facilita la conservació i distribució de la vacuna.

L’acord de distribució de la vacuna catalana s’ha signat a Helsinki, on els directors d’Hipra i el govern vietnamita s’han reunit per parlar de les condicions de distribució del vaccí. Hipra afegeix al comunicat que té converses contínues amb organitzacions mundials i governs per mostrar els avantatges del vaccí i arribar a acords que la facin accessible a tot el món. Per ara, però, la vacuna només està en fase experimental i no ha estat autoritzada per cap organisme de salut. L’Agència Europea del Medicament revisarà els estudis en humans abans de decidir si concedeix el seu vistiplau.

L’onze de desembre del 2020, la farmacèutica Hipra, amb seu a Amer, va anunciar en un altre comunicat que estava investigant una vacuna contra la Covid-19 a través de dues línies de recerca: una de pròpia i una altra en col·laboració amb l’hospital Clínic basada en l’mRNA del virus. Finalment, la vacuna l’ha desenvolupat únicament la farmacèutica, descartant la via conjunta amb el Clínic. “El vaccí busca garantir una immunitat de llarga durada“, asseguraven llavors, mesos abans que sorgissin noves variants del virus que han provocat nous rebrots i onades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa