El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La vacuna catalana contra la Covid podrà fer un assaig clínic més ampli
  • CA

La farmacèutica catalana Hipra rebrà un ajut econòmic de 14,7 milions d’euros per part del Centre de Desenvolupament Tecnològic i Industrial. Aquesta institució depèn directament del ministeri de Ciència i Innovació. Precisament, la titular d’aquesta cartera, Diana Morant, ha estat l’encarregada d’anunciar aquesta mesura a la 32a Trobada Empresarial al Pirineu segons l’Agència Catalana de Notícies.

Morant ha explicat que aquesta inversió permetrà a Hipra passar a un nou estadi de l’assaig de la vacuna, que començarà la setmana vinent. La fase en què entraran els estudis d’aquesta vacuna és la IIb/III, on la vacuna es prova en un nombre més ampli de població. El nombre total de fases que ha de superar un vaccí durant les seves proves és de quatre.

La ministra de Ciència i Innovació ha assegurat que el govern espanyol vol “recuperar els anys perduts en aquest àmbit”. A més, Morant ha qualificat Hipra com una empresa líder al sector veterinari i ha assegurat que “ha aconseguit la transformació cap a la vacuna humana gràcies a la col·laboració pública i privada”. A més, la ministra ha anunciat que “l’Agència espanyola de regulació del medicament va aprovar al mes d’agost l’assaig clínic d’aquesta vacuna”.

La vacuna d’Hipra és la més avançada de tota Espanya contra la Covid-19. De fet, l’empresa gironina ja ha signats alguns acords per subministrar aquesta vacuna a altres països, com és el cas del Vietnam, que va sol·licitar 50 milions de dosis. La farmacèutica catalana podrà començar a distribuir el seu vaccí un cop hagi completat els assaigs i els responsables del govern vietnamita autoritzin el seu subministrament. Un dels avantatges de la vacuna catalana respecte a la de Pfizer, Moderna o AstraZeneca és que es pot conservar a una temperatura d’entre 2 i 8 graus. Aquest fet facilita el seu manteniment i la seva distribució.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sorprés a octubre 30, 2021 | 09:45
    Sorprés octubre 30, 2021 | 09:45
    Com és que no s'han publicat els resultats de les fases I i II ?
  2. Icona del comentari de: Català a octubre 30, 2021 | 17:10
    Català octubre 30, 2021 | 17:10
    Creieu que els espanyos voldran posar-se aquesta vacuna quan sàpiguen què esta feta al poble del <+President Puigdemont?. Pot ser que no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa