Un informe constata la pràctica inexistència del català a HBO, Disney+ i Amazon Prime Video

El CAC analitza l'oferta de les diferents plataformes digitals

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat un informe que  estudia la presència d’obres europees en els catàlegs dels serveis de  comunicació audiovisual a petició Amazon Prime Video, Disney+, Filmin i HBO. L’informe també analitza la presència de la llengua catalana en aquests espais i constata que és gairebé nul·la en l’oferta que presenten tres de les plataformes analitzades.  L’informe mostra que HBO ofereix una única obra audiovisual en català (un  llargmetratge en llengua original catalana), fet que representa el 0,1% del  catàleg. 

Per la seva banda, Disney+ ofereix 3 obres doblades al català, la qual cosa  suposa el 0,2% del catàleg. Cal precisar que les dades corresponen a un  monitoratge realitzat el 9 d’abril i que, posteriorment, el 4 de juny, el Govern de  la Generalitat va anunciar que, arran del marc de relació amb la plataforma,  aquesta posava a disposició de les persones abonades 10 títols més. Així doncs,  el total de títols en llengua catalana que ofereix Disney+ serien 13 títols, el que  suposa el 0,8% del catàleg

Amazon Prime Video, que és la plataforma que té més títols en el seu catàleg  (5.585), ofereix un total de 71 obres audiovisuals en català (original, doblat o  subtitulat), que suposen l’1,3% del catàleg. 

En contraposició, Filmin ofereix un total de 1.949 obres audiovisuals en versió  original catalana, doblades o subtitulades al català, la qual cosa suposa el 18,9% del catàleg. A més, Filmin també disposa d’una interfície en llengua.

L’informe constata que dues de les plataformes analitzades, Disney+ i HBO, no  assoleixen la quota del 30% d’obra europea en els catàlegs audiovisuals oferts  als abonats de Catalunya. La primera ofereix un catàleg amb 1.707 obres  audiovisuals (1.027 pel·lícules i 680 produccions seriades o temporades), la qual  cosa implica una quota d’obra europea del 4,5%. La segona, HBO, ofereix a  Catalunya un catàleg de 1.725 obres audiovisuals (909 pel·lícules i 816  produccions seriades o temporades), la qual cosa suposa una quota d’obra  europea del 25,0%. 

D’altra banda, Amazon Prime Video ofereix al seu catàleg un total de 5.585 obres  audiovisuals (4.096 pel·lícules i 1.489 produccions seriades o temporades) i les  produccions europees suposen el 34,3% del seu catàleg. L’altra plataforma que  assoleix la quota és Filmin, que ofereix 10.327 obres audiovisuals (9.820  pel·lícules i 507 produccions seriades o temporades), la qual cosa suposa una  quota d’obra europea del 65,7% del catàleg.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 21/06/2021 11:30 am
  No puede ser que este dialecto sea discriminado ,siendo el más hablado después de chino mandarín, hay que denunciarlo ante la onu, la OTAN el TJUE, y los supermercados sclat. Payasooooooooos que os creéis el centro de la almorrana celeste.
  Gavà 21/06/2021 12:54 pm
  Això demostra, simplement, que a la majoria de catalans la seva llengua els importa una merda. Una segona hipòtesi, que els que prenen les decissions a Disney+ i Amazon Prime Video són rucs o no fan bé la seva feina és absurda. El fet mateix de que hi hagin tantes botigues virtuals a la xarxa que no disposen de pàgina en la llengua del país, abona la primera hipòtesi sobre el desinterès i el "tantsemenfotisme" dels catalans per la llengua. Si el català està fotut no és culpa en primer lloc dels espanyols, és culpa nostra, els espanyols només se'n aprofiten
   joansjosepsiases 21/06/2021 1:25 pm
   Si però, el "tantsemenfotisme" té com a premissa una desmoralització prèvia: "ni ho demanis, perquè ni hi és, ni penso afegir-ho"...
  Tomppa 21/06/2021 1:25 pm
  Si tant voleu el catala com que es que aneu a la cinema, mireu els canals espanyols com es que heu subscrit aquelles serveis com el netflix que no fan res al catala ... ah i generalitat no ha fet res de res, deixeu de votar botiflers ... sou patetics, per aixo, no teniu res ... un poble patetic sera sempre tractat com patetic ... perque faria res als catalans si ja ho compreu tot en castella ... el catala seria nomes una despesa que no crea cap profit ... si hi ha excepcions, a casa no hem subscrit ni un servei en catala :D
  Ricard 21/06/2021 2:14 pm
  Sense Estat propi la llengua és morta.

Nou comentari