El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha garantit que el Govern compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l’executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%. Ho ha anunciat en declaracions a la premsa aquest dissabte després de conèixer les mesures aprovades pel Consell de Ministres per fer front a la inflació. El govern espanyol ha decidit rebaixar el preu dels abonaments estatals de transport al 50% i fins al 30% els autonòmics i locals, deixant en mans d’aquestes administracions un descompte encara més gran. Puigneró ha explicat que la Generalitat compensarà “el tram que falta” tot i considerar-ho “populista” i “electoralista”.

“Abaixar el preu del bitllet és més propi de populistes, de solucions fàcils, però no és la solució que se li demana a un polític que hauria de ser estadista”, ha afirmat. Per això, ha reclamat a l’Estat el traspàs íntegre del servei de Rodalies de Catalunya ja que “tenir un preu del bitllet raonable és quelcom important en matèria de transport públic, però és molt més important tenir un bon servei”, informa l’agència ACN.

Puigneró critica manca d’informació sobre la mesura

A més, ha deplorat que l’executiu estatal no els informés abans de la decisió de rebaixar el preu del transport públic, que a Catalunya està participat per l’Estat, la Generalitat i els ajuntaments: “No se’ns ha comunicat una mesura com aquesta que afecta les finances i la sostenibilitat dels pressupostos del transport públic”.

El també conseller de Territori i Polítiques Digitals, que ha xifrat en 22 milions d’euros l’impacte de la rebaixa sobre les arques públiques, ha lamentat que l’Estat no s’hagi fet càrrec del “forat” que ha suposat l’increment del preu de l’energia per a les operadores de transport. “Algú ho haurà de pagar”, ha advertit.

A més de la rebaixa en el transport públic, el govern espanyol ha anunciat un xec de 200 euros per a persones necessitades, que es cobrarà un sol cop.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Realitat a juny 26, 2022 | 00:12
  Realitat juny 26, 2022 | 00:12
  Si dieu que es electoralista i populista per que feu el mateix? Es hipocresia total. I just aquesta es la unica mesura real i bona contra l'ipc ja que incentiva el transport public.
 2. Icona del comentari de: Erc.junts, joc de nines i ninots españols a juny 26, 2022 | 06:00
  Erc.junts, joc de nines i ninots españols juny 26, 2022 | 06:00
  Sempre brut de barba, gandul matiner, i melindro del curtet aragones el ninot del junqueras.
 3. Icona del comentari de: avia a juny 26, 2022 | 07:36
  avia juny 26, 2022 | 07:36
  I perque la seguiu en contes de lluitar pel traspas i deixar en evidencia la trampa de la mesura que no serveix de res i continuarem pagan en forma d'impostos. Potser comença a ser hora de parlar clar i educar-nos una mica en economia. Que son els impostos?.....on van?.....que vol dir una mesura com aquesta que ens caura a sobre en forma d'impost?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa