Sanitat acorda amb les comunitats autònomes revisar l’ús obligatori de la mascareta

La mesura és vigent des d'aquest dimecres

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que el Ministeri i les comunitats autònomes han pactat revisar la llei que estableix l’ús obligatori de la mascareta encara que es mantingui la distància de seguretat. En roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), la ministra ha avançat que es realitzarà una revisió tècnica d’aquesta mesura per plantejar propostes a la reunió del CISNS de la setmana que ve.

Al text de la llei, que ha entrat en vigor aquest dimecres, es recull que es manté, fins el final de la pandèmia, l’obligació per a les persones majors de sis anys de dur mascareta a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, encara que es mantingui la distància de seguretat entre persones.

Comentaris

  Delfí Artós 01/04/2021 11:03 am
  Al nostre país el tema de la mascareta i també el debat de l'ús o no, per exemple a les platges, fa mesos que el varem tenir i solucionar. Quan a casa nostra ja tothom actua amb normalitat sobre aquest tema complicat, ara des de Madrid intenten obrir de nou el meló, com el dia de la marmota, Pertànyer a l'estat espanyol no ens serveix per a res, ans al contrari per a perdre el temps inútilment i per a fer-nos enfrontar en discussions estèrils, inútils i del passat. A sobre la ministra espanyola vol "uniformar", "homogeneitzar" i "harmonitzar" la normativa i l'ús de la mascareta espanyola... Imagineu-vos què més voldrien "uniformar", "homogeneitzar" i "harmonitzar" ... L'autonomia de Portugal és la que ens cal. Despertem-nos !
  Anònim 31/03/2021 4:02 pm
  Si. com ara fa cosa d'un any, que "Portar mascareta pel carrer podeu tenir l'absoluta seguretat que a Espanya no es veurà".
  Anònim 31/03/2021 4:02 pm
  Si. com ara fa cosa d'un any, que "Portar mascareta pel carrer podeu tenir l'absoluta seguretat que a Espanya no es veurà".
  Ricard 31/03/2021 2:42 pm
  La ministra diu que cal homogeneïtzar i harmonitzar la norma de la mascareta. I jo n'estic fins als nassos que els castellans ens vulguin homegeneitzar i harmonitzar. Ara a sobre diuen que la norma té errors. I jo n'estic fins als nassos dels seus errors.

Nou comentari