El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Covid avança poc a poc a Catalunya: augmenten lleugerament els ingressos
  • CA

El Departament de Salut ha registrat 8.608 nous casos de Covid-19 des de l’últim balanç, fet públic el passat dimarts. Això eleva la xifra de positius per Covid a 2.570.458 des de l’inici de la pandèmia, ara fa dos anys i mig. En paral·lel, també han augmentat els ingressos als hospitals catalans. En aquests tres dies s’han notificat 41 ingressos més i el global d’ingressats ja se situa en 1.326. A banda, hi ha 35 persones en estat crític a les UCI, dues més que dimarts. La xifra continua sent positiva en comparació amb altres onades, quan les UCI estaven plenes i els hospitals al límit. En aquest interval també s’ha notificat la mort de 4 persones, el que eleva el nombre de defuncions a les 27.577.

En paral·lel, la velocitat de propagació ha pujat 18 centèsimes, fins a l’1,25. Aquest és un dels indicadors que més vigilen les autoritats. L’altre és el risc de rebrot, que també ha pujat 71 punts fins als 385. En aquest últim interval el 22,14% de les proves han donat positiu, i la incidència acumulada a 14 dies també continua en augment: de 319 a 334 punts.

La quarta dosi, per a tothom?

En aquest marc en què la Covid està recuperant terreny lentament tot i que no es tem una setena onada, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va avançar aquest dijous que la quarta dosi s’administrarà a tota la població pròximament, tot i que no va concretar les dates. Davant l’allau de crítiques i la polèmica desfermada, a la tarda el ministeri va rectificar les paraules de Darias i va insistir que per ara només es vacunarà les persones de més de 80 anys i les que són vulnerables a la malaltia. Tot i així, el que sembla clar és que la quarta dosi per a tothom arribarà pròximament, i segons les paraules de la ministra a La Sexta, podria ser a la tardor.

Més notícies
Una infermera prepara una dosi d'una vacuna contra la Covid / ACN
Sanitat anuncia la quarta dosi de la vacuna contra la Covid per a tothom
Notícia: Sanitat anuncia la quarta dosi de la vacuna contra la Covid per a tothom
Comparteix
Ho ha decidit la comissió de salut pública, però encara queda decidir quan s'administraran les dosis
El president francès, Emmanuel Macron, amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, durant un Consell Europeu a Brussel·les / ACN
La UE vol ampliar un any la vigència del certificat covid
Notícia: La UE vol ampliar un any la vigència del certificat covid
Comparteix
El reglament pot ser derogat abans si la situació millora, segons explica França
La ministra de Ciència, Diana Morant, durant una visita a Hipra el 2021 / ACN
La vacuna catalana “serà la millor contra la Covid”, segons el govern espanyol
Notícia: La vacuna catalana “serà la millor contra la Covid”, segons el govern espanyol
Comparteix
La ministra de Ciència assegura que la vacuna d'Hipra es troba "a les portes" de l'autorització per l'EMA
Una doctora fa el seguiment a una pacient amb una malaltia neurològica / EP
La Covid treu de l’ostracisme la salut, l'”aneguet lleig” de la política europea
Notícia: La Covid treu de l’ostracisme la salut, l'”aneguet lleig” de la política europea
Comparteix
Els experts alerten que encara "hi ha molt per polir" per avançar cap a una millor salut pública

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un món estrany a juny 17, 2022 | 16:30
    Un món estrany juny 17, 2022 | 16:30
    Al Metro de Barcelona, i al transport públic en general d'aquesta ciutat, no hi trobo la gràcia ni en sé treure l'entrellat dels usuaris que entren dins dels vagons o vehicles sense mascareta o sense cobrir-se el nas. Tot i que la megafonia recorda cada dos per tres als despistats l'obligatorietat de l'ús de la mascara en tres idiomes... Que pretenen aquests "ciutadans", fer-se els "valents" (com el nom d'un nou partit), se'ls hi en fot tot o com que ja la du tothom els ja van tranquils sense mascareta (tret, és clar que no la puguin fer servir per motius mèdics) ? Això sí, quan de temps en temps passa un vigilant del metro i els hi crida l'atenció sobre aquesta mancança, llavors si que se la col·loquen...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa