El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanitat anuncia la quarta dosi de la vacuna contra la Covid per a tothom
  • CA

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat per sorpresa aquest dijous que s’administrarà la quarta dosi de la vacuna contra la Covid “per a tota la població”, però el ministeri s’ha afanyat a puntualitzar després que “no se sap quan” i per ara serà només a les persones més grans de 80 anys. Ho ha avançat en una entrevista a La Sexta on no ha concretat la data a partir de la qual s’aplicaria aquesta quarta dosi. Per ara només hi havia constància que s’administraria el vaccí a la gent gran, però aquest dijous la ministra ha anunciat que “hi haurà quarta dosi per a tota la població”. Ho ha decidit la comissió de salut pública, però encara queda decidir quan es farà. Previsiblement serà a la tardor.

“Una data possible és la tardor. Estem esperant que arribin en aquestes dates les noves vacunes adaptades a les variants, tal com consta als contractes que hem signat amb les farmacèutiques”, ha apuntat la ministra, sense confirmar del tot la calendarització d’aquesta quarta dosi, que es preveu polèmica.

La Covid a Catalunya: totes les dades de l’últim balanç

El darrer balanç del Departament de Salut notifica 38 ingressats més per Covid, el que eleva el total a 1.285. D’aquests, hi ha 33 crítics a les UCI, cinc més que l’últim balanç, fet públic el divendres. Entre el passat divendres i aquest dimarts s’han registrat 7.352 nous casos confirmats per PCR i test d’antígens. Des que va començar la pandèmia ara fa dos anys i tres mesos hi ha hagut un total de 2.561.850 contagis a Catalunya.

Salut també ha notificat nou morts més en aquesta franja de quatre dies, i la xifra global des de l’inici de la pandèmia és de 27.573. Entre el 4 i el 10 de juny es van declarar 47 morts, mentre que la setmana anterior se’n van notificar 65. Des de l’inici de la pandèmia han mort a les residències un total de 10.039 persones.

Pel que fa als altres dos indicadors que més observa el departament, l’Rt ha pujat una centèsima fins a l’1,06, i el risc de rebrot ha crescut 34 punts fins als 314. Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies, aquesta ha pujat de 289 a 319, i la de 7 dies ho ha fet de 137 a 161.

Més de 107.000 morts a l’estat espanyol en els dos anys de pandèmia

En l’últim interval comptabilitzat a l’estat espanyol, que també publica els balanços els dimarts i els divendres, han mort un total de 131 persones. Això eleva la xifra de morts a l’estat espanyol a 107.239 des del començament de la pandèmia de Covid ara fa 2 anys i 3 mesos.

El global d’infectats en aquests dos anys ja ha superat els 12 milions i mig, amb un total de 12.515.127 contagiats. En el darrer balanç s’han notificat 36.133 contagis més. En paral·lel a aquests nous contagis, nombre d’ingressats ha escalat fins a les 6.763 persones, el que suposa un increment de 351 pacients des del darrer recompte. Pel que fa a les UCI hi ha 342 persones, 17 més que a l’últim balanç, el de divendres.

Més notícies
Una doctora fa el seguiment a una pacient amb una malaltia neurològica / EP
La Covid treu de l’ostracisme la salut, l'”aneguet lleig” de la política europea
Notícia: La Covid treu de l’ostracisme la salut, l'”aneguet lleig” de la política europea
Comparteix
Els experts alerten que encara "hi ha molt per polir" per avançar cap a una millor salut pública
El president francès, Emmanuel Macron, amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, durant un Consell Europeu a Brussel·les / ACN
La UE vol ampliar un any la vigència del certificat covid
Notícia: La UE vol ampliar un any la vigència del certificat covid
Comparteix
El reglament pot ser derogat abans si la situació millora, segons explica França
La ministra de Ciència, Diana Morant, durant una visita a Hipra el 2021 / ACN
La vacuna catalana “serà la millor contra la Covid”, segons el govern espanyol
Notícia: La vacuna catalana “serà la millor contra la Covid”, segons el govern espanyol
Comparteix
La ministra de Ciència assegura que la vacuna d'Hipra es troba "a les portes" de l'autorització per l'EMA
Una noia amb una mascareta / Pixabay
La Covid guanya terreny en nombre de casos però baixen al mínim els crítics
Notícia: La Covid guanya terreny en nombre de casos però baixen al mínim els crítics
Comparteix
Salut i la gran majoria d'experts mantenen l'aposta per normalitzar la malaltia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A veure què passa. a juny 16, 2022 | 14:08
    A veure què passa. juny 16, 2022 | 14:08
    Que els ho diguin a les persones que desprès de posar-se l'última ja no han valgut per a res i encara arrastren seqüeles. Que els ho diguin als pares de tots aquells que poc desprès de posar-los-hi van perdre la vida. Que els ho diguin a aquells que ni tant sols s'han posat la primera, ni la segona, ni la tercera...
  2. Icona del comentari de: Mse a juny 16, 2022 | 14:29
    Mse juny 16, 2022 | 14:29
    Han despilfarrat els diners comprant dosis de més i ara no saben què fer-ne, ja que avui en dia son totalment inútils si ja tens la pauta completa. Si aquest país de merda tingués una mica de dignitat, les donaria a països que realment les necessiten.
  3. Icona del comentari de: uf a juny 16, 2022 | 14:45
    uf juny 16, 2022 | 14:45
    Sí, ara hi correm!
  4. Icona del comentari de: Ministeri de negocis a juny 16, 2022 | 17:21
    Ministeri de negocis juny 16, 2022 | 17:21
    Clar que sí, home. Que unes desenes de milers d'efectes secundaris nefastos no us espatlli el negoci de milions de pseudovacunes preacordades.
  5. Icona del comentari de: Joan a juny 16, 2022 | 22:04
    Joan juny 16, 2022 | 22:04
    Ja anunciant una vacuna de no se sap perquè. I la gent com ben a posar-se la sense qüestionar-se res. Només perquè està per contracte. Que aquestes alçades de partit encara estiguem igual fa pena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa