El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les autoritza l’ús d’una nova vacuna contra la verola del mico
  • CA

La Comissió Europea ha aprovat aquest dilluns l’ús de la vacuna Imvanex contra la verola del mico a la Unió Europea, així com a Islàndia, Liechtenstein i Noruega. La companyia danesa Bavarian Nordic ha rebut el vistiplau de Brussel·les per a estendre l’ús de la seva vacuna contra la verola i incloure també la verola del mico, tal com va informar l’empresa en un comunicat i van confirmar fonts comunitàries.

L’aprovació de la vacuna per part de la Comissió Europea arriba després que l’EMA (Agència Europea del Medicament) ja donés el vistiplau a aquesta nova cura contra la verola del mico. La vacuna danesa no només s’utilitzarà per a aquelles persones que ja han patit algun símptoma de la malaltia sinó també per prevenir-ne l’expansió, ja que ja ha estat declarada una malaltia d’emergència sanitària internacional.

El virus de la verola del mico / Pixabay
El virus de la verola del mico / Pixabay

Aquesta vacuna no és del tot nova, sinó que ja havia estat creada el 2013 per prevenir la verola però no s’havia prescrit la seva aplicació per a la verola del mico encara que molts països europeus ja l’estan administrant per a tal fi després del brot que es va iniciar fa mesos. En aquest sentit, el president i CEO de Bavarian Nordic, Paul Chaplin, ha indicat que l’aprovació de la vacuna “pot millorar significativament la preparació” dels països contra “malalties emergents”, a través d’una planificació estructurada.

Els casos de verola del mico a Catalunya

En total a Catalunya fins a aquesta data s’han registrat 1.407 casos sospitosos, 325 més respecte la darrera xifra feta pública, divendres 15 de juliol, quan es van informar 1.082 casos. De moment 1.025 casos han estat confirmats, n’hi ha 80 més respecte la darrera actualització de dades. La majoria dels casos confirmats són homes d’entre 20 i 60 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 16 de juliol de 2022. Gairebé tots els casos han presentat febre, astènia, limfadenopaties i exantema. Les lesions s’han localitzat en les àrees genital, perioral i/o perianal. El mecanisme de transmissió més probable ha estat el contacte durant les relacions sexuals.

Més notícies
Unes mans amb ferides per la verola del mico
L’OMS declara la verola del mico una emergència sanitària internacional
Notícia: L’OMS declara la verola del mico una emergència sanitària internacional
Comparteix
El brot compleix tots els requisits necessaris per considerar necessària l'alerta mundial
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant el Consell Interterritorial de Salut del 5 de maig del 2021 a Madrid / ACN
Continuen creixent els casos de verola del mico a l’estat espanyol
Notícia: Continuen creixent els casos de verola del mico a l’estat espanyol
Comparteix
Darias anuncia 5.000 dosis de la vacuna a finals de juny
El virus de la verola del mico / Pixabay
Salut confirma cinc casos més de verola del mico a Catalunya
Notícia: Salut confirma cinc casos més de verola del mico a Catalunya
Comparteix
El total ascendeix a nou casos de verola
Oriol Mitjà
La teoria d’Oriol Mitjà sobre l’origen del brot de verola del mico
Notícia: La teoria d’Oriol Mitjà sobre l’origen del brot de verola del mico
Comparteix
L'epidemiòleg està convençut que els casos s'han originat en un mateix lloc i assegura que serà fàcil de controlar

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El negi a juliol 25, 2022 | 20:36
    El negi juliol 25, 2022 | 20:36
    Ara entenc les preses de l'emergència sanitària de l'OMS tot està preparat. Ja se'l comença a beure una mica massa el negoci.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa