El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pep Guardiola dona suport a Xavier Antich en les eleccions d’Òmnium
  • CA

L’exentrenador del Barça, Pep Guardiola ha donat suport publicament -a través d’una piulada a Twitter- la única candidatura que s’ha presentat a les eleccions d’Òmium cultural, liderada per Xavier Antich. D’aquesta manera, Guardiola ha fet una crida a les urnes i ha demanat a tots els socis i sòcies de l’associació que votin la candidatura aquest cap de setmana per continuar amb el llegat dels últims presidents de l’entitat. A més, Antich i la seva candidatura són els únics que s’han postulat per la presidència d’Òmnium Cultural.

Guardiola ha demanat que tothom voti i ho ha fet recordant que els presidents anteriors han deixat “un llegat que s’ha de conservar”, ha descrit l’exentrenador del FC Barcelona: “…perquè el llegat de la Muriel Casals i el Jordi Cuixart continuï amb el Xavier Antich i Òmnium segueixi sent “una eina fonamental per al país”, ha mencionat en el vídeo publicat a Twitter Guardiola. Així doncs, l’entrenador de futbol no ha estat l’únic personatge públic en posicionar-se i fer una crida a les votacions; també ho ha fet l’humorista Marc Giró i l’activista i periodista David Fernández.

El termini per votar va començar el 10 de febrer i s’allargarà fins aquest cap de setmana. Tot i que Xavier Antich i la seva candidatura hagin estat els únics en presentar-se, la votació no s’ha ajornat i, per tant, els socis majors d’edat d’Òmnium podran votar fins a finals de setmana. Antich va acompanyat de les vice-presidències de la periodista Mònica Terribas i l’enginyera de camins, canals i ports Marina Gay. Tots tres ja eren membres de la junta, però ara tindran encara més relleu.

Pel que fa al funcionament de la votació, el socis i sòcies només podran votar amb un “sí”. En cas de no estar d’acord amb la candidatura, podran mostrar disconformitat deixant el vot en blanc. La única incògnita ha descobrir és quants vots en blanc aconseguirà Antich, ja que al ser la única candidatura es convertirà en l’onzè president d’Òmnium. Tot i així, no serà fins el 26 de març que s’acabarà de fer el recompte de vots i s’anunciarà el començament de la presidència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ferran a febrer 23, 2022 | 19:07
    Ferran febrer 23, 2022 | 19:07
    Sagunt es perfila com la ubicació definitiva de la gigaplanta de bateries de Volkswagen .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa