El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Educació recorre a interins i substituts per cobrir les baixes per Covid
  • CA

Aquest dilluns s’ha viscut una tornada a l’escola molt diferent a l’habitual. En plena sisena onada, amb els contagis disparats, s’ha generat una polèmica entorn a la idoneïtat de tornar a les aules de manera presencial. Després de més de dues setmanes a casa, per les vacances de Nadal, els nens han reiniciat aquest dilluns les classes amb l’interrogant de com avançarà la situació epidemiològica els pròxims dies, i amb noves directrius sobre la taula, com la mesura de no tancar una classe amb menys del 20% de positius.

En aquest marc, i per fer front a l’allau de baixes per Covid que pateixen els centres escolars, el Departament d’Educació ha contractat 571 interins i substituts destinats a cobrir aquestes baixes de mestres i professors. Segons la conselleria, aquests nomenaments es van fer divendres passat i es preveu que aquest dilluns, dia de retorn a les aules, se’n facin més per cobrir les noves baixes que es comuniquin. Es cobriran, per tant, totes les baixes iguals o superiors a cinc dies a partir de nomenaments d’urgència conforme es vagin comunicant noves baixes.

En principi, a banda del nou protocol de quarantenes, es mantindran la resta de mesures de seguretat que es venien aplicant fins ara, segons va informar el ministeri de Sanitat el dimarts passat, després de la reunió conjunta amb Educació, Formació Professional i Universitats. Així doncs, els alumnes hauran de dur la mascareta a classe a partir dels 6 anys, mantenir una ventilació adequada i organitzar grups bombolla.

El Govern ha anunciat que oferirà tests d’antígens gratuïts quan es notifiqui un positiu per Covid en una classe, una mesura que no estava prevista en el paquet aprovat per la Comissió de Salut Pública, integrada pel govern espanyol i les autonomies. El divendres de la setmana passada la comissió va eliminar el confinament obligatori de tota una classe quan es produeixi un positiu a una aula d’infantil o primària. A partir d’ara caldran cinc positius o un 20% d’alumnes infectats en el termini d’una setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa