El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya oferirà antígens gratuïts quan hi hagi positius a les aules
  • CA

Catalunya oferirà tests d’antígens gratuïts als alumnes quan es notifiqui un positiu en una aula. La Generalitat ha confirmat que el nou protocol de quarantenes als centres escolars s’aplicarà a partir d’aquest mateix dilluns. Fa dos dies la Comissió de Salut Pública, integrada pel govern espanyol i les autonomies, va aprovar eliminar el confinament obligatori de tota una classe quan es produeixi un positiu a una aula d’infantil o primària. A partir d’ara caldran cinc positius o un 20% d’alumnes infectats en el termini d’una setmana. 

D’aquesta manera, els casos esporàdics ja no obligaran a confinar el grup sencer. En el cas d’haver de posar en quarantena una classe sencera, els alumnes immunitzats estaran exempts de fer-la. Salut considera immunitzats els alumnes que tinguin la pauta completa –a la franja de 5 a 11 anys només hi ha el 2,7% dels alumnes vacunats– i aquells que hagin estat positius per Covid en els últims tres mesos. Fonts de Salut han matisat a l’ACN que els alumnes immunitzats podran assistir al centre extremant precaucions, ja que segueixen sent contactes d’un positiu.

A secundària, en canvi, els protocols segueixen igual que abans del Nadal. Els alumnes immunitzats no hauran de fer quarantena, mentre que la resta haurà d’estar confinat 7 dies. En tots els casos, el Govern ha anunciat que quan es produeixi un positius en un grup de convivència oferirà un test d’antígens gratuït a tots els alumnes de la classe entre els dies 0 i 1. Els alumnes de primària i secundària podran anar a una de les farmàcies comunitàries, mentre que els d’infantil tindran un punt centralitzat o se’ls enviarà a l’atenció primària.

La Generalitat ha reconegut que els testos d’antígens gratuïts “no estan inclosos entre les recomanacions” que va aprovar a última hora la Comissió de Salut Pública –i que li ha valgut nombroses crítiques des de Catalunya–, però ha decidit oferir-lo perquè ho considera una mesura “important per afavorir el control de la pandèmia”. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Falten 49 dies a gener 09, 2022 | 19:02
    Falten 49 dies gener 09, 2022 | 19:02
    La famosa grip espanyola aquella que es va superar va anar des del Febrer de 1918 al abril de 1920 va dura 819 dies i es va superar sense vacunes sense testos sense medicines avançades. Pandèmia del coronavirus pandèmia que encara no sa superat es va inicia l'1 de desembre de 2019 ja fa 770 dies encara no hi ha data de fi de la pandèmia falten sol 49 dies per superar la grip espanyola si aquella pandèmia que es va lluita contra ella sense vacunes sense testos sense medicines avançades sense tanta tecnologia avançada com hi ha avui en dia podríem dir la que la pandèmia de la Covid19 ha sigut el fracàs de la humanitat algunes personàs audien de asumir responsabilitat i presentar ja dimissió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa