El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol recomana eliminar les quarantenes a les escoles
  • CA

 La Comissió de Salut Pública ha aprovat un canvi en el protocol i passa a recomanar que s’eliminin les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius. Segons ha informat el Ministeri de Sanitat aquest divendres, només s’haurà de confinar l’aula si hi ha cinc o més casos positius o afectació del 20% o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior a set dies. Fins ara, en les etapes d’educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, el confinament de la classe s’havia de fer quan es detectava un positiu. La Comissió de Salut Pública recomana aquesta modificació “amb l’objectiu de garantir la presencialitat”.

Una de les primeres comunitats en aplicar aquest criteri ha estat la Xunta de Galícia, que ha decidit optar per adaptar el protocol Covid dels centres educatius al que està vigent per a la població general. D’aquesta manera, els alumnes de 12 anys d’ara endavant no hauran de fer quarantena malgrat ser contacte estret d’un positiu en coronavirus, sempre que siguin asimptomàtics i comptin amb la pauta completa de vacunació.

A més, el període d’aïllament per a aquests estudiants -majors de 12 anys i amb pauta completa- serà de set dies i no de 10, com estava establert fins ara. Per tant, podran tornar al col·legi després d’una setmana confinats, com és el cas de les quarantenes dels adults, que s’han reduït també a set dies.

Està per veure com actuarà el Govern a Catalunya, ja que la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va assegurar recentment que de moment Catalunya no té previst cap canvi i que qualsevol modificació es prendrà en funció de com evolucioni la pandèmia. “Els protocols vigents estan funcionant i la voluntat és mantenir-los”, va insistir en roda de premsa després del consell executiu. Andalusia i Madrid, en canvi, són partidaris d’eliminar les quarantenes de classes senceres. Navarra, per la seva banda, aposta per fer una PCR a les aules on es notifiqui un positiu i confinar només els alumnes contagiats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa