Oriol Amat, elegit nou rector de la UPF amb un 65% dels vots

El catedràtic d'Economia, que era l'únic candidat, prendrà possessió el 21 de maig

Oriol Amat, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat, ha estat escollit nou rector de la UPF després d’obtenir el 65% de vots favorables. La Junta Electoral el proclamarà com a candidat electe el 12 de maig mentre que la presa de possessió està prevista el dia 21 d’aquest mateix mes. Així, substituirà en el càrrec a Jaume Casals, catedràtic de Filosofia, que ha estat rector els darrers 8 anys. Segons ha informat la UPF, Amat -que era l’únic candidat- ha obtingut el 65% de vots favorables (1.756) respecte el total de vots emesos (2.706). La participació global ha estat baixa, ja que s’ha situat en el 18,28%, però ha estat alta entre el professorat permanent, sector electoral que ha registrat una participació del 72,23%.

Per sectors de la comunitat universitària, Oriol Amat ha obtingut el suport majoritari en tots ells. Destaca especialment el suport rebut del professorat, amb una forquilla d’entre el 63 i el 81%, i el personal d’administració i serveis, amb un 77,21%. Els estudiants, tant de grau com de màster i doctorat, l’han votat amb percentatges entre el 55 i el 58%.

Professor des del 92

Amat és doctor en Ciències Econòmiques (UAB) i Llicenciat i MBA en Administració i Direcció d’Empreses (ESADE) i és professor a la UPF des del 1992. A la UPF ha estat, entre altres, degà de la UPF Barcelona School of Management (2018-2021).

També ha col·laborat amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya, del qual és degà; la Cambra de Comerç de Barcelona, PIMEC o el grup de treball Catalunya 2022, que dissenya l’estratègia post covid.

Nou comentari