El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ocupació de les UCI s’acosta als nivells de la cinquena onada
  • CA

L’explosió de casos de les festes de Nadal comença a preocupar les autoritats sanitàries, que veuen com l’ocupació de les UCI catalanes s’acosta perillosament als nivells de la cinquena onada. Segons les dades del departament de Salut, a Catalunya hi ha 475 persones a les unitats de cures intensives, un 17,5% més que fa una setmana. Barcelona, amb 154 pacients crítics, i la regió metropolitana Nord, amb 114, són les que tenen les UCI més plenes.

L’elevada ocupació de les UCI pot portar els hospitals catalans al límit. Durant el pic d’ingressats de la cinquena onada, les unitats de crítics del país van arribar als 598 pacients, un 25% més que ara, però amb la diferència que la sisena onada encara no ha tocat sostre. Les autoritats sanitàries estimen que el pic de contagis s’assolirà aquesta setmana o la següent, però els hospitals encara trigaran 10 o 15 dies a arribar al pic d’ingressats.

Els ingressos no afluixen

El director del Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona, Miquel Sánchez, ha alertat que la situació comença a ser complicada perquè el nombre de visites s’ha duplicat en només dues setmanes. “Abans de Nadal ens arribaven 20 pacients al dia i ara n’arriben 40”, ha dit en una entrevista a RAC1. Segons Sánchez, si els contagis segueixen al ritme actual, la “corba arribarà a l’onada de l’estiu, que va ser la pitjor per a urgències”.

Sánchez assegura que les Urgències ja estan notant els contagis de Nadal i no preveu un alentiment en els pròxims dies: “Portem un nombre molt constant de casos en aquesta darrera setmana i no veiem que això comenci a baixar“. A l’increment de pacients se li ha de sumar la falta de personal, ja que la sisena onada també afecta els sanitaris i molts estan de baixa per ser positius o contactes de positiu.

Evolució dels indicadors

El departament de Salut ha declarat gairebé 30.000 casos nous de Covid-19 en les últimes 24 hores. En l’última setmana Catalunya ha registrat el 10% de tots els contagis des de l’inici de la pandèmia, una xifra que dona una idea de la capacitat de transmissió de la variant Òmicron. Malgrat tot, el risc de rebrot cau lleugerament fins als 4.025 punts i la velocitat de transmissió (Rt) ha baixat fins a l’1,5.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 04, 2022 | 12:35
    Pere LLimonera i Citronell gener 04, 2022 | 12:35
    La covid no existe idiota!
  2. Icona del comentari de: Mates de primária a gener 04, 2022 | 21:48
    Mates de primária gener 04, 2022 | 21:48
    475 en UCIs. ¿ Cual es la población de Cataluña ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa