El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos enviaran antiavalots als desnonaments si un jutge ho demana

Els Mossos d’Esquadra enviaran unitats d’antiavalots a un desnonament si ho demana jutge. Malgrat les pressions del Parlament per reduir al mínim la utilització de la Brigada Mòbil en els desallotjaments, el nou cap de la policia catalana, Josep Maria Estela, ha reconegut que si un jutge reclama la presència d’antiavalots, no tindran “més remei” que posar-los a disposició de la comitiva judicial.

Estela ha explicat que els Mossos d’Esquadra estan preparant un nou protocol d’actuació en els desnonaments i ha lamentat que es posi a la policia al centre d’un conflicte que no li pertoca. “Els Mossos no desnonen ningú”, ha dit en una entrevista a Catalunya. “Quan hi ha un desnonament és que ha fallat tota la resta”. El nous cap dels Mossos ha insistit que si el Parlament aprova apartar la Brimo dels desnonaments, compliran amb la instrucció, però que si un jutge requereix la seva presència, no s’hi podran oposar.

Aquesta setmana la comissió d’Interior del Parlament ha publicat una resolució signada pel diputat dels comuns Marc Parés, que també compta amb el suport d’ERC i Junts, en el qual insta als Mossos a “evitar com a criteri general la participació de les unitats especials d’antiavalots (BRIMO i ARRO) en els desallotjaments de persones vulnerables”. La resolució, criticada per la CUP, que volia la supressió total dels antiavalots en desnonaments, emplaça els Mossos a aprovar el nou protocol per reforçar la detecció de situacions de vulnerabilitat.

Col·laboració amb els serveis socials

El comissari en cap ha defensat que els Mossos estan fent molt més del que els pertocaria en matèria de desnonaments. “Podríem agafar la notificació del jutjat, arribar al lloc i donar suport a la comitiva, però anem més enllà”, ha explicat. “Quan hem d’anar a un desnonament avisem els serveis socials amb antelació perquè tinguin temps de buscar solucions“. Estela ha assegurat que el dia del desnonament sempre s’envia primer a l’àrea de mediació per evitar enfrontaments, tot i que ha recordat que la presència dels Mossos és per “dona compliment a una resolució judicial”.

Amb tot, Estela ha afirmat que encara no s’ha reunit amb el departament d’Interior per tractar la presència dels antiavalots en els desnonaments i que quan tinguin llest el protocol intern es reunirà amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per abordar els canvis necessaris en el procediment per executar desnonaments.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 21, 2022 | 13:38
    Gonzalo gener 21, 2022 | 13:38
    Cómo policía judicial que es, debe de hacer cumplir las órdenes de un juez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa