El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament colla Interior per treure la Brimo dels desnonaments

Els desnonaments han estat de nou els protagonistes de la primera comissió d’Interior del Parlament que s’ha celebrat aquesta tarda. En concret, una resolució amb la signatura del diputat dels comuns, Marc Parés, que ha estat esmenada en una negociació amb ERC i Junts. El text insta a “evitar com a criteri general la participació de les unitats especials d’antiavalots (BRIMO i ARRO) en els desallotjaments habitacionals de persones vulnerables”.

La resolució, que obtingut l’abstenció de la CUP en entendre que les esmenes són un pas enrere, reclama “elaborar un protocol d’actuació del Cos de Mossos d’Esquadra en els desallotjaments habitacionals”. A més, inclou “reforçar, a través de l’esmentat protocol, la capacitat del cos per detectar anticipadament situacions de vulnerabilitat, garantir els principis de mínima intervenció i proporcionalitat”. D’aquí que recomanin apartar-ne la Brigada Mòbil i l’Àrea Regional de Recursos Operatius en aquestes actuacions.

El que si estableix el text aprovat és que el protocol es revisarà “d’acord amb les conclusions de l’informe final que elabori la Comissió d’estudi sobre el model policial”, aprovada pel Ple del Parlament el 21 de juliol de 2021 i que ja ha començat les seves tasques. La resolució també inclou que “en tota intervenció del Cos dels Mossos d’Esquadra en desallotjaments habitacionals” s’haurà de “continuar vetllant per prioritzar la garantia del dret a l’habitatge, la mediació, el respecte als drets humans, la minimització de l’ús de la força i la mínima interferència sobre el dret de protesta”.

El posicionament dels grups ha estat divers. El bloc Comuns, ERC i Junts per Catalunya ha tingut el suport de l’abstenció de la CUP en els tres punts de la moció. En el primer punt, que preveu adaptar la resolució a les conclusions de la Comissió del Model Policial, també ha tingut el vot afirmatiu del PSC-Units per Avançar i l’abstenció de Ciutadans. Vox i PP hi han votat en contra.

El segon punt, que preveu la no intervenció de Brimo i Arro, ha tingut el vot contrari de socialistes, populars, Vox i Ciutadans i s’hi ha abstingut la CUP. Pel que fa el tercer punt, que reclamava prioritzar el dret a l’habitatge ha estat aprovada pel bloc Comuns, ERC, Junts al que s’hi ha afegit el PSC. En canvi, Vox, PP i Ciutadans hi han votat en contra i la CUP ha mantingut l’abstenció.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: JordiP a gener 19, 2022 | 16:22
  JordiP gener 19, 2022 | 16:22
  Temps i feina perduts, i una nova ocasió perquè la [in]justícia espanyola pugui demostrar a tos els catalans qui és qui mana aquí. Heu oblidat que els desnonaments són actuacions judicials, i és el jutge qui decideix quin cos ha de vetllar per tal que l'actuació es poti a terme peti qui peti. Utilitzant la violéncia "legal", si cal. I, normalment, cal, donada l'afició a la gresca de la gent "okupa" i dels activistes imitadors de la Colau en la seva etapa prealcaldesa. Creiei, inocents colometes, que els jutges ordenaran que als desnonaments hi vagin els piolins, amb la de fotògrafs que hi assisteixen? Noooooo ... enviaran els Mossos, és clar, contribuint així a desacreditar-los més.
 2. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a gener 19, 2022 | 16:26
  LLARENA dPENA gener 19, 2022 | 16:26
  Treure brimos dels desnonaments, nomès?. I tota aquesta gentussa que apallissa amb plaer, presenta denuncies falses per reclamar inmdennitacions per agressions o danys innexistents, han de continuar generant aquestés dsgràcies contra els que es manifesten pacíficament enlloc de estar al servei de la ciutadania catalana que els paga els seus salaris ?. El que ha de fer el departament ès fer fora de la Brimo tota aquesta gent que coneix perfectament, i depurar.los per evitar tantes barbaritats com veiem dia día contra tota la ciutadania, no només en els desnonaments.
 3. Icona del comentari de: Un cumplidor a gener 19, 2022 | 18:42
  Un cumplidor gener 19, 2022 | 18:42
  Em sento com un idiota d'haver estat tota la vida treballat per pagar la meva vivenda. Algú em compensarà???

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa