L’explosió de contagis obliga a muntar un cribratge d’emergència en el lleure d’estiu

Es podran fer les proves gratis monitors i monitores i infants i joves de 10 a 15 anys

L’explosió de contagis a Catalunya, que afecta sobretot gent jove, ha obligat a muntar un dispositiu de cribratge d’emergència (amb participació de les farmàcies) per fer proves de Covid-19 gratis a monitors i monitores d’activitats de lleure d’estiu per a infants i joves que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte estret amb positius. També es poden fer les proves infants i joves entre 10 i 15 anys, que han d’anar acompanyats d’un adult responsable. Salut ha reconegut que aquest dispostiu s’ha hagut d’habilitar donades les circumstàncies epidemiològiques. Les proves s’han de fer com a màxim abans de tres dies de començar l’activitat.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que l’any passat el lleure d’estiu infantil i juvenil va ser una activitat “molt segura” i “amb una incidència menor” respecte a la resta de la comunitat en aquell moment, sis vegades per sota: “Aquest any però, quan es va plantejar la posada en marxa del lleure d’estiu, en un primer moment no vam plantejar la necessitat de fer actuacions afegides, però la situació ha variat de manera explosiva, d’un dia per l’altre, i es va valorar l’oportunitat de fer una acutació de cribratge”.

El dispositiu de cribratges a farmàcies començaria la setmana vinent (s’espera donar el tret de sortida dilluns) i duraria fins al setembre. Les farmàcies que vulguin participar en el programa s’han d’apuntar i es preveu que s’hi inscriguin la meitat de les que hi ha al país. Hauran de tenir espai suficient i ventil·lat. Les proves es faran amb autopresa de mostra supervisada pel farmacèutic, que és qui haurà de validar els resultats i donar les indicacions en cas de donar positiu. Al marge del dispositiu de farmàcies, jo hi ha empreses del lleure que estan fent cribratges gratis en diferents punts. A Barcelona, a la seu de la direcció de Joventut al carrer Calàbria, en CAPs de Terres de l’Ebre, Móra la Nova i Tortosa, en un alberg a Lleida per a monitors i monitores.

Per accedir al programa de cribratge, Salut enviarà un mail a les entitats organitzadores d’activitats de lleure amb tota la informació i un enllaç al web amb el llistat de farmàcies, indicacions i un full de declaració responsable. Les entitats ho hauran de transmetre a les famílies i als monitors i monitores.

Comentaris

    Pedro 14/07/2021 12:59 pm
    Los proprios lazis están empezando a entender que tenemos unos políticos que no sirven para nada. Han perdido tiempo en un mundo de fantasia cuando tienen el virus en la puerta. Ahora se despiertan afligidos. No todo es indapandenssiaaa. Vamos a ver como resuelven el gran problema. ¿ Llorando en Madrit ?

Nou comentari